Nem sikerült a bravúr a Szekszárd csapatának a női Bajnokok Ligájában: a sérüléshullám sújtotta együttes az osztrák Ströck vendégeként szenvedett 3-0-ás vereséget.

Lovas Petra megbetegedett, Li Fen a kezét fájlalta, így nem csoda, hogy a Szekszárd AC együttese 3-0-ra kikapott a BL csoportküzdelmeinek  ötödik fordulójában. A svéd-kínai játékost eleve a leggyengébb helyen szerepeltették a dunántúliak, ám az Európa-bajnoknőnek  fájdalmai miatt a második játszmában fel kellett adnia a Bilenko elleni mérkőzését.

A vereség azt jelenti, hogy a Szekszárd elvesztette esélyét a négy közé jutásra, ám a kvartett harmadik helyével járó ETTU Kupa-folytatás még elérhető. Az utolsó, pénteki fordulóban a Szekszárd a pontveszteség nélkül éllovas török Fenerbahce csapatát fogadja délután öttől, míg a másik magyar résztvevő, a Postás SE az osztrák Linz AG Froschberg társulatát látja vendégül este fél nyolctól.

SVNÖ StröckSzekszárd AC 3-0
EkholmTóth Kata 3-0 (3, 3, 6)
MadarászSzvitacs Alexa 3-2 (6, 6, -9, -5, 10)
BilenkoLi Fen 3-0 (6, 1, 0)

Az állás az utolsó kör előtt. A csoport: 1. Fenerbahce (török) 10 pont, 2. KTS Spar Zamek Tarnobrzeg (lengyel) 7 (9-12), 3. Szekszárd AC 7 (8-13), 4. SVNÖ Ströck (osztrák) 6. B csoport: 1. TTC Berlin Eastside (német ) 9, 2. Linz AG Froschberg (osztrák) 8 (13-9), 3. Metz TT (francia) 8 (10-9), 4. Postás SE 5. 

Go to top