Megérkezett Sanghajba, a vasárnap kezdődő ifjúsági világbajnokság helyszínére a magyar fiúválogatott, amely hétfőn kezdi meg szereplését az év legrangosabb korosztályos versenyén.

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány vezetésével Ecseki Nándor, Szudi Ádám, Majoros Bence és Bruckner Máté kelt útra csütörtökön a 18 milliós kínai metropoliszba, s a küldöttség – Doha érintésével – pénteken (helyi idő szerint kora délután) meg is érkezett a vb helyszínére. A csapat este már edzést tartott az eseménynek otthont adó Minhang Gimnázium sportcsarnokában, melyben öt földrész 96 fiú- és 96 leányjátékosa áll asztalhoz.

A vb vasárnap a csapatversenyekkel rajtol, ám a magyar együttes – a húsz válogatottat fölvonultató mezőny nyolcadik kiemeltjeként – csak játszik először. Az egyéni számok – a vegyes párosok küzdelmeivel – szerdán kezdődnek.

Amint az köztudomású, a világbajnokságra Ecseki Nándor és Szudi Ádám egyéniben kvalifikálta magát, de az, hogy a magyarok a csapatversenyekben is részt vehetnek, csak néhány napja dőlt el. Az ily módon az egyéni számokban ugyancsak részvételi lehetőséghez jutó Majoros Bencével és Bruckner Mátéval kiegészülő együttes úgy vált tartalékból indulóvá, hogy az Afrikát képviselők egyike, Angola visszalépett a szerepléstől.

Go to top