Mindkét magyar csapat vereséget szenvedett a női Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

A B-csoportban szereplő Postás SE játékosai október 24-én, pénteken Linzben, a helyi Froschberg együttesének vendégeként álltak asztalhoz, és nagy csatában kaptak ki 3-2-re. A zuglóiak mindkét győzelmét a kínai származású holland légiós, Li Jiao szerezte: ő fölülmúlta honfitársát, Liu Jiát is. A mindent eldöntő találkozón, 2-2-es állásnál Kertain volt a sor, ám nem tudta megszorítani a cseh Vacenovskát, így a hét közben a Klubcsapatok Szuper Ligájában négyesét hibátlan mutatóval megnyerő Postás elveszítette harmadik BL-meccsét is.

A csoport másik mérkőzésén a francia Metz csapata 3-2-re verte az ezúttal mindkét találkozóját elbukó Póta Georginával felálló TTC Berlin Eastside-ot, így a kvartettben – három fordulót követően – a pont nélküli magyar együttesen kívül valamennyi szereplő két győzelmet és egy vereséget tud felmutatni.

Az A-csoportban a Szekszárd AC vasárnap kora délután Isztambulban vendégszerepelt az addig nem hogy csapatmérkőzést, még egyéni meccset sem veszítő Fenerbahce otthonában. A „törökök” sajnos ezúttal sem hibáztak, és úgy verték 3-1-re a dunántúli társulatot, hogy az egyetlen győzelmet Szvitacs Alexa aratta az orosz Jana Noszkova ellen. A Szekszárd Európa-bajnoka, a svéd-kínai Li Fen mindkétszer kikapott.

Az ebben az évadban jelentősen megerődött magyarok három forduló után két ponttal állnak kvartettjükben, melynek másik találkozóját hétfőn játssza Ausztriában az SVNÖ Ströck és a lengyel Tarnobrzeg garnitúrája.

A női BL 2014/2015-ös évadának eddigi összes eredménye ITT.

Go to top