2020-kvotaunnep

Lejátszották az első döntőket az idei Hungarian Openen, amelynek szombati játéknapján a szervezők felelevenítettek egy örömteli eseményt.

A magyar válogatott tagjai szombaton már egyik versenyszámban sem voltak érdekeltek, mégis nagy tapsot kapott néhány hazai játékos. A női válogatottunk tagjairól van szó, akiket ünnepélyes keretek között köszöntöttek az olimpiai kvótaszerzésük alkalmából. A díjakat a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke adta át.

„Én most láttam először, és engem könnyen magukkal ragadnak az ilyen pillanatok – beszélt Kulcsár Krisztián a mieink gondomari selejtezőn bemutatott csodájáról. – Csapatban kvótát szerezni vagy egy nagy eredményt elérni mindig kicsit más. Nem jobb, nem nagyobb, mint egyéniben, de van egy speciális hangulata, lelkülete. Nagyon megható volt látni, ahogy a lányok könnyek között összeborulnak.”

Valójában az asztaloknál is láthattunk még egy magyart a verseny utolsó előtti napján, és bár Gárdos Róbert osztrák színekben játszik, maximálisan élvezte a BOK-csarnok közönségének szimpátiáját. Kiadott magából mindent, fantasztikus pingpongot mutatott be még 41 esztendősen is, ám így is csak két játszmát tudott megnyerni a nála 23 évvel fiatalabb Uda Jukija ellen.

„Nagyon nehéz volt ellene, mintha a levegőben repült volna a poénok közben, hihetetlen volt. A koromat tekintve azonban szerintem büszke lehetek magamra, és végre azt éreztem, hogy friss vagyok, tudok gyorsan játszani. Egy-két szerencsésebb ponttal, néhány bátrabb megoldással talán többet is ki lehetett volna ebből hozni, de mégiscsak ő a japán bajnok, néhány hete Harimotót is megverte” – mondta Gárdos Róbert, hozzátéve, hogy mindig szívesen játszik itthon, sok magyarországi barátjával tartja a kapcsolatot, és a hazai edzőstábbal is jó viszonyt ápol.

Uda az elődöntőben az angol Liam Pitchforddal találkozik, míg a másik ágon az első kiemelt Harimoto Tomokazu a német Dimitrij Ovtcharovval küzd meg a fináléba jutásért.

A női egyes elődöntőjében szintén két japán található. Ito Mima a német színeket képviselő Han Yinggel, Isikava Kaszumi pedig a tajvani Cseng I-csinggel játszik vasárnap.

A páros versenyszámokban már szombaton lejátszották a döntőket. A férfiaknál Benedikt Duda és Patrick Franziska négy szettben legyőzte az Ecseki, Szudi kettőst búcsúztató Achanta, Gnanasekaran duót, míg a hölgyeknél a japán Hirano Miu és Isikava diadalmaskodott. Vegyes párosban a hongkongi Wong ChunTing és Doo Hoi Kem lett Budapest bajnoka.

2020 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
SZOMBATI DÖNTŐK
FÉRFI PÁROS
Duda, Franziska (német)–Achanta, Gnanasekaran (indiai) 3:1 (5, 9, –8, 9)

NŐI PÁROS
Hirano, Isikava (japán)–Doo, Lee (hongkongi ) 3:0 (6, 9, 10)

VEGYES PÁROS
Wong, Doo (hongkongi)–Franziska, Solja (német) 3:2 (6, –6, 9, –7, 9)

Go to top