2020-pergel-szandra-magdeburg

Pergel Szandra a múlt héten az olimpiai selejtezőn ünnepelhetett a portugálok legyőzése után – tokiói kvótát –, míg ezen a szerdán a magdeburgi World Tour-versenyen gratuláltak neki az ibériai ország képviselői.

Egészen pontosan Pergelnek és a 24. életévét ezen a napon betöltő Szudi Ádámnak gratulált a portugál Tiago Apolónia és párja, Shao Jieni, miután a vegyes párosok selejtezőjében kétszettes előnyt leadva alulmaradtak a magyar kettőssel szemben.
Ecseki Nándor és Madarász Dóra nem járt sikerrel, ők négy szettben kikaptak a dél-koreai Li Szang Szu, Csoi Hjo Dzsu duótól.

Majoros Bence a férfi egyes selejtező 3. fordulójában kezdte meg magdeburgi szereplését, miután az első körben erőnyerő volt, a másodikban pedig nem állt ki ellenfele. Panajotisz Jonisz nem tette meg neki ezt a szívességet, és a görög védő az asztalnál sem tett Majoros kedvére, csak egy szettet „engedett át” neki.

Női egyesben Madarászért szurkolhattunk, aki remekül kezdett a kvalifikációnak első kiemeltként nekivágó Doo Hoi Kem ellen, ám a hongkongi a játékba fokozatosan belejőve fordítani tudott kétszettes hátrányból.

Női párosban Madarász fordított utat járhatott volna be Pergel oldalán, ám hiába egyenlítettek 0:2-ről a francia Gasnier, Migot egység ellen, a döntő játszmára nem tartott ki a lendületük.

Ez azt jelenti, hogy a főtáblás küzdelmekben két magyar páros lesz érdekelt: a Szudi, Pergel vegyes páros és a kiemeltként induló Ecseki, Szudi férfi páros. A sorsolás éppen lehetett volna szerencsésebb is, hiszen előbbi a világbajnok Hszü Hszin, Liu Si-ven duóval találkozik, utóbbi pedig a szintén kínai Fan Csen-tunggal és Csou Jüvel.

2020 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, GERMAN OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Majoros Bence–Jonisz (görög) 1:4 (–9, 7, –7, –6, –9)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Madarász Dóra–Doo Hoi Kem (hongkongi) 2:4 (12, 9, –8, –7, –6, –3)

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Gasnier, Migot (francia) 2:3 (–4, –6, 4, 6, –6)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Apolónia, Shao (portugál) 3:2 (–5, –9, 4, 10, 3)
Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Li Szang Szu, Csoi Hjo Dzsu (dél-koreai) 1:3 (9, –6, –7, –6)

Go to top