2020-madarasz-dora-gondomar

Egyesben a hat magyarból kettő, Madarász Dóra és Majoros Bence maradt versenyben a Magdeburgban zajló German Open nyitó napján.

A platinum besorolású World Tour-verseny első napján férfijátékosaink közül Ecseki Nándor hat szettben kikapott az osztrák Maciej Kolodziecjczyktől, Szudi Ádám viszont 4:0-ra megverte az egyiptomi Mohamed Sumant, ezzel csatlakozott Majoros Bencéhez, aki csak a selejtező második fordulójában kezdte meg a szereplését. Azaz csak kezdte volna, ám ellenfele, a fehérorosz Aljakszandr Hanyin nem állt ki ellene, így játék nélkül jutott a következő körbe, amelyben a görögök rutinos védője, Panajotisz Jonisz lesz az ellenfele. Szudi ebbe a szakaszba már nem jutott el, ugyanis jó kezdés után kikapott a kínai Csao Ce-haótól.

Női egyesben Hartbrich Leonie 4:0-s vereséget szenvedett az egyiptomi Juszra Helmitől, míg Pergel Szandra egy szettet tudott elcsípni Daria Trigolosztól. A múlt heti gondomari olimpiai selejtező másik magyar hőse (Pergel és Fazekas Mária mellett), Madarász Dóra átmentette jó formáját, és könnyen jutott túl a walesi Charlotte Carey-n. A főtáblától még így is elég távol van, hiszen a következő meccsén a selejtező első kiemeltjével, a hongkongi Doo Hoi Kemmel találkozik, ha pedig rajta is átverekedné magát, akkor a Laura Gasnier–Nina Mittelham mérkőzés győztese várna rá a selejtező utolsó fordulójában.

A Szudi, Pergel páros első kiemelt a vegyes párosok selejtezőjében, így csak egy mérkőzést kell nyernie a főtáblára jutáshoz. Az mondjuk nem könnyű, hiszen a portugál Tiago Apolónia és Shao Jieni lesz az ellenfelük. Az Ecseki, Madarász duónak már a selejtező első fordulójában asztalhoz kellett lépnie, de a belga Cédric Nuytinck és Lisa Lung csak kisebb problémát okozott. Erre a párosunkra egy dél-koreai kettős vár szerdán.

Női párosban a Madarász, Pergel kettősnek a francia Gasnier, Migot duón át vezet az útja a 16-os főtáblára, míg férfi párosban Ecsekinek és Szudinak kiemeltként nem kell selejteznie.

2020 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, GERMAN OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Szudi Ádám–Suman (egyiptomi) 4:0 (9, 7, 8, 8)
Ecseki Nándor–Kolodziejczyk (osztrák) 2:4 (5, –9, –9, 5, –5, –9)
2. FORDULÓ
Majoros Bence–Hanyin (fehérorosz) 4:0 – játék nélkül
Szudi–Csao Ce-hao (kínai) 1:4 (9, –6, –5, –6, –17)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Madarász Dóra–Carey (walesi) 4:1 (10, 4, 5, –4, 5)
Hartbrich Leonie–Helmi (egyiptomi) 0:4 (–8, –9, –10, –8)
Pergel Szandra–Trigolosz (fehérorosz) 1:4 (–7, 8, –3, –3, –7)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ecseki, Madarász–Nuytinck, Lung (belga) 3:1 (4, –4, 12, 8)

Go to top