2020-bence-majoros-gondomar

A tokiói olimpia férfi csapatversenyét Magyarország nélkül rendezik meg, miután a mieink a portugáliai selejtező második szakaszának elődöntőjében 3:0-s vereséget szenvedtek Csehországtól.

A férficsapatunk eddigi két gondomari győzelmének, a fehéroroszok és a britek elleninek is a párosunk sikere adta meg az alaphangot. Ecseki Nándor és Szudi Ádám ezúttal is jó úton haladt az előny megszerzése felé, ám hiába vezetett 1:0-ra, majd 2:1-re a szetteket tekintve, Tomás Polansky és Lubomír Jancarík fordítani tudott.

Az első számú játékosok ütközetét Majoros Bence és Pavel Sirucet vívta. Ők összefutottak a tavalyi budapesti világbajnokságon is a legjobb 128 között, és akkor hét szettben Sirucek diadalmaskodott, a döntő felvonást 11:9-re megnyerve. A mostani meccsük sajnos nem tartogatott ennyi izgalmat, a cseh 3:0-ra győzött.

A szombaton az angol Paul Drinkhall ellen bravúrgyőzelmet arató Szudi hozta az első játszmát Jancaríkkal szemben, utána viszont két szettet is minimális különbséggel bukott el. Ez megpecsételte a sorsát, a negyedik szettben már nem volt esélye.

A cseheknek még a hongkongiakat kellene megverniük a tokiói kvótáért.

OLIMPIAI CSAPATSELEJTEZŐ, GONDOMAR
FÉRFIAK, 2. SZAKASZ, ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Csehország 0:3
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Tomás Polansky, Lubomír Jancarík 2:3 (8, –7, 8, –2, –7)
Majoros Bence–Pavel Sirucek 0:3 (–9, –2, –9)
Szudi–Jancarík 1:3 (5, –10, –11, –3)

Hongkong–Szlovákia 3:0

Go to top