2020-olimpiai-csapatselejtezo

A hétfő esti sorsoláson kiderült, mely csapatokon keresztül vezethet a magyar válogatottak útja a tokiói olimpiára.

A tokiói ötkarikás játékokon a férfi és női csapatversenyben is 16 válogatott vehet részt. A még kiadó kilenc-kilenc hely a portugáliai selejtezőn kel el. A Porto melletti Gondomar városában 34 férfi és 30 női csapat küzd meg a kvótákért.

Az induló csapatokat mindkét nemnél nyolc csoportba sorsolták, a csoportokon belül egyenes kieséses rendszerben mérik össze az erejüket az együttesek. A nyolc csoportgyőztes kvótát szerez, egymással már nem kell játszaniuk. A csoportdöntők nyolc vesztesét – tehát az utolsó lépcsőfokon elbukókat – összesorsolják egymással, és szintén egyenes kieséses rendszerben megküzdenek a fennmaradó egy tokiói helyért.

Férfiválogatottunk (Majoros Bence, Ecseki Nándor, Szudi Ádám, Lakatos Tamás) a veterán Vlagyimir Szamszonovot is felvonultató fehéroroszok ellen kezd, majd továbbjutása esetén a spanyol–svéd párharc győztesével küzdene meg a kvótáért – a papírforma szerint a 3. kiemelt skandinávokkal.

A női csapatunk (Pergel Szandra, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Hartbrich Leonie, Fazekas Mária) a horvátokkal játszik az első fordulóban, utánuk pedig Portugália vagy Szlovákia várhat a Póta Georginát nélkülöző együttesre.

A gondomari csapatselejtező január 22-től 26-ig tart. A mieink már hétfőn útra keltek, mégpedig hupikék törpikés repülővel. A példa akár adott is lehet, hiszen ők ügyesen összedolgozva nem egyszer törtek borsot a náluk jóval nagyobb Hókuszpók orra alá.

Go to top