2019-tarnobrzeg-budaors

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC női csapata idegenben is 3:1-es vereséget szenvedett a címvédő Tarnobrzegtől a Bajnokok Ligája C-csoportjában.

Bár a lengyel csapat már biztosította továbbjutását, edzőjük jelezte, hogy nem veszik félvállról a csütörtök esti mérkőzést.

„Minden meccshez normálisan, profi módon állunk hozzá. Most is a győzelemre fogunk törekedni a legjobbunkat nyújtva” – mondta Zbigniew Necek.

A Tarnobrzeg tehát a legerősebb csapatával állt ki, a Budaörsben viszont Pergel Szandra helyett ezúttal Nagyváradi Mercédesz kapott lehetőséget.

Az első találkozón Fazekas Mária a kínai származású védőjátékos, Han Ying ellen lépett asztalhoz, és bár valamivel szorosabb meccset játszott vele, mint Budaörsön, ezúttal is 3:0-ra kapott ki tőle.

Surján Szabinában is ismerős érzések törhettek elő, ugyanis a hazai összecsapáson Wu Yue ellen szenvedett döntő szettes vereséget, míg most Elizabeta Samarával keveredett ötjátszmás csatába. Nem elhanyagolható különbség, hogy ezúttal ő diadalmaskodott – 0:2-ről fordítva –, ami azt is jelenti egyben, hogy Samara a Budaörs elleni két mérkőzésén két vereséget könyvelt el. Magyarországon Pergel Szandra verte meg a románok Európa-bajnokát.

Nagyváradi az első játszma elvesztése után a másodikat megnyerte, a harmadikban pedig 3:0-ra vezetett Wu Yue ellen. A hazaiak jó ütemű időkéréssel megtörték a lendületét, Wu magára talált, és innen már nem fenyegette veszély a győzelmét.

A negyedik partin Surján sem tudott mit kezdeni Han Yinggel, így a lengyel együttes újra 3:1-re nyert a magyar csapat ellen.

A lényegen ez nem változtatott (ahogy egy esetleges lengyelországi bravúrgyőzelem sem változtatott volna), a Budaörsnek hazai pályán meg kell vernie a Metzet ahhoz, hogy megszerezze a csoport második helyét és így a BL-ben folytathassa szereplését.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
C-CSOPORT
Tarnobrzeg (lengyel)–SH-ITB Budaörsi 2i SC 3:1
Han Ying–Fazekas Mária 3:0 (6, 6, 2)
Elizabeta Samara–Surján Szabina 2:3 (9, 5, –8, –15, –8)
Wu Yue–Nagyváradi Mercédesz 3:1 (9, –5, 6, 6)
Han Ying–Surján 3:0 (7, 6, 2)

Korábbi eredmények
Tarnobrzeg–Metz 3:0
Budaörs–Tarnobrzeg 1:3
Metz–Budaörs 3:1
Metz–Tarnobrzeg 0:3

A további program
December 6., 17.00: Budaörs–Metz

Go to top