2019-ecseki-szudi-ausztria

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosnak egy szett hiányzott a bravúros elődöntőbe jutáshoz az ausztriai World Tour-versenyen.

A két magyar játékos negyeddöntős ellenfele a harmadik helyen kiemelt Liang Csing-kun és Lin Kao-jüan volt. A kínai kettős a nyolcaddöntőben pengeélen táncolt a francia Tristan Flore és Emmanuel Lebesson ellen, Liangék 2:1-es szetthátrányból fordítottak egy 11:9-es és egy 12:10-es játszmával.

Nem tűnt tehát reménytelen küldetésnek a kiejtésük, és a mérkőzés képe is ezt tükrözte. Szudiék a 12:10-re elvesztett nyitó játszma után a következő két szettet egyaránt 11:8-ra megnyerték. Ahogy azonban az ilyenkor a legtöbbször lenni szokott, a kínai klasszisok ezután megrázták magukat, és egy szinttel feljebb kapcsolva megint győztesen jöttek ki a csatából.

Az Ecseki, Szudi kettős így is a magyarok legjobb eredményét érte el az idei linzi WT-tornán, és még inkább elhiheti, hogy a legjobbak ellen is van esélye.

A kínai csapattal kapcsolatos hír, hogy Vang Csu-csint három hónapos felfüggesztéssel sújtotta hazája szövetsége. A bűne az volt, hogy a honfitársa, Csao Ce-hao ellen elvesztett egyéni selejtezős mérkőzésén dühében az asztalra dobta az ütőjét. A 19 éves kiválóságot – akinek egy hónapra az edzőjét is eltiltotta a kínai szövetség – azonnali hatállyal hazarendelték Kínába, így a férfi páros és a vegyes páros versenyszámtól visszaléptették Linzben.

2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, BET-AT-HOME.COM AUSTRIAN OPEN, LINZ
FÉRFI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai) 2:3 (–10, 8, 8, –4, –7)

 
Go to top