1-pergel-szandra-world-tour-2019

Pergel Szandra és Majoros Bence személyében két magyar játékos jutott tovább egyesben a linzi World Tour-verseny első napján.

Az idei utolsó előtti WT-viadalon a mezőny erőssége miatt a selejtezőben – kiemeléstől függően – három vagy négy kemény fordulón kell túljutni ahhoz, hogy valaki a főtáblán folytathassa. Erre már csak két magyarnak van lehetősége.

Ecseki Nándor és Szudi Ádám is nála alacsonyabban rangsorolt játékos ellen kezdett, de a spanyol Carlos Franco és a francia Alexandre Cassin is túl nagy falatnak bizonyult számukra. Az ifjú Lu Kaiyangnak az olasz Leonardo Mutti jutott, aki aztán a román Cristian Pleteát is búcsúztatta.

Majoros Bence csak a kvalifikáció második körében lépett először asztalhoz, és szoros szettekben 4:1-re nyert a 17 éves dél-koreai Cso De Szong ellen. A következő ellenfele a világranglista korábbi 17., jelenlegi 47. helyezettje, a tajvani Csen Csien-an lesz.

A nőknél Póta Georgina visszalépése után három magyarért szoríthattunk. Hartbrich Leonie nehéz sorsolást kapott, és a német színeket képviselő Shan Xiaona elleni meccsét valószínűleg szeretné mihamarabb elfelejteni. Madarász Dórának előzetesen több esélyt adhattunk, de a román Irina Ciobanuval szemben ő sem nyert játszmát.

Pergel Szandra igencsak megszenvedett Ana Garcíával, de döntő szettben legyűrte a spanyolt, így készülhet a japán Nagaszaki Miju ellen.

No meg a fehérorosz Aljakszandr Hanyin és Daria Trigolosz elleni csatára, Szudi Ádám oldalán ugyanis továbbjutott vegyes párosban is. Az egyik „áldozata” újra Ana García volt. Nem sok hiányzott az Ecseki, Madarász kettős továbbjutásához sem, de minimális különbséggel kikapott a Ionescu, Szőcs duótól.

Versenyben van még a férfi, illetve női párosok között az Ecseki, Szudi és a Madarász, Pergel egység is, ráadásul kiemeltként, ami nagyon nagy szó az indulók névsorát elnézve.

2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, BET-AT-HOME.COM AUSTRIAN OPEN, LINZ
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Lu Kaiyang–Mutti (olasz) 0:4 (–5, –9, –3, –2)
Ecseki Nándor–Franco (spanyol) 3:4 (–14, –8, –6, 5, 6, 9, –10)
Szudi Ádám–Cassin (francia) 1:4 (–10, –7, 9, –11, –5)
2. FORDULÓ
Majoros Bence–Cso De Szong (dél-koreai) 4:1 (9, 8, 9, –6, 10)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Hartbrich Leonie–Shan (német) 0:4 (–2, –4, –1, –6)
Pergel Szandra–García (spanyol) 4:3 (8, –9, –6, 7, 4, –7, 7)
Madarász Dóra–Ciobanu (román) 0:4 (–10, –8, –4, –6)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ecseki, Madarász–Ionescu, Szőcs (román) 2:3 (3, –6, –7, 8, –9)
Szudi, Pergel–Cantero, García (spanyol) 3:0 (6, 5, 9)

Go to top