2021-csapat-eb-sorsolas

Női válogatottunk Svédországgal és Szlovákiával, a férficsapatunk Finnországgal és Skóciával került egy csoportba a 2021-es csapat Európa-bajnokság selejtezőjében.

Luxemburgban tartották meg a 2021-es kolozsvári csapat Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását, amelyben a címvédő román női csapat két tagja, Elizabeta Samara és Adina Diaconu segédkezett.

Az idei Európa-bajnokság eredményei alapján női együttesünk az A-osztályba került, annak is a 3. csoportjába, a svédek és a szlovákok mellé. Itt a csapatok oda-vissza vágós rendszerben játszanak egymással, az első mérkőzést 2020. október 13-án rendezik. A csoportból az első kettő közvetlenül kijut a 2021-es Eb-re, a harmadik a selejtező második szakaszában teheti ezt meg.

A férfiválogatottunkat a B-osztályba sorolták, ahol a finnekkel és a skótokkal küzd meg a továbbjutást jelentő két helyért a 2020. október 17-18-i hétvégén. Mindegyik csapat egyszer játszik a másik kettővel. A B-osztály csoportelsői és csoportmásodikjai az A-osztály csoportharmadikjaival kiegészülve folytatják a selejtező második szakaszában. Innen a csoportok első és második helyezettjei jutnak ki az Eb-re, ahol 24-24 férfi és női csapat vesz majd részt. A címvédő német és román válogatottnak nem kell selejtezőt játszania.

A teljes csoportbeosztás ide kattintva tekinthető meg.

Go to top