2019-budaors-tarnobrzeg-bl

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC hazai környezetben 3:1-re kikapott a Tarnobrzegtől a női Bajnokok Ligája C-csoportjában, de a címvédő lengyel csapatnak meg kellett dolgoznia a győzelemért.

Teher nélkül készülhettek a budaörsiek a mérkőzésre, amelynek egyértelmű esélyese volt a Tarnobrzeg. Elsőként Pergel Szandra és Elizabeta Samara csapott össze, és meglepetésre hazai sikernek örülhetett a maroknyi, ám annál lelkesebb közönség. A két balkezes csatáját döntő szettben nyerte meg Pergel, de már a negyedik játszmában is volt mérkőzéslabdája a nyolcszoros Európa-bajnok román ellen.

„Tegnap érkeztem vissza Kínából, ma pedig már egyből játszanom kellett. Szandi ellen ráadásul sosem könnyű, mindketten balkezesek vagyunk, ismerjük egymást juniorkorunk óta” – magyarázta a vereséget Samara.

Pergel Szandra megerősítette, hogy jóban vannak a román játékossal: „Reménykedtem benne, hogy nem Elizával kell játszanom. Tegnap este is együtt voltunk, elmentünk vacsorázni, beszélgettünk. Együtt nőttünk fel, szóval igen, ismerjük egymást elég jól, bár már elég rég játszottunk egymás ellen. Nyilván nehéz volt számára megszokni az új labdát, új termet, de nagy dolog őt legyőzni bármikor, bárhol, hiszen egy világklasszis játékosról van szó.”

A következő meccsen gyorsan egyenlítettek a vendégek, a német válogatott Han Ying egyoldalú találkozón érvényesítette a papírformát Fazekas Mária ellen.

A Budaörs nyáron igazolt szerb válogatott játékosa, Surján Szabina az amerikai válogatott Wu Jue ellen vívott fordulatos mérkőzést, döntő szett 9:9 után bármelyik oldalra eldőlhetett a mérkőzés. Sajnos végül számunkra kedvezőtlen eredmény született.

Reméltük, hogy Pergel jó formája kitart Han Ying ellen is, ám a kínai születésű játékos neki sem adott esélyt, ezzel véget ért a párharc.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra – mondta a mérkőzés után Somlyó Gergely, a Budaörsi SC elnöke. – Ha minden összejön, ami azért ritkán fordul elő, akkor ez még ennél is szorosabb lehetett volna. Pergel Szandi győzelme fantasztikus siker, Samarát nem sokan verik meg Európában. Surján Szabinát is szeretném kiemelni, aki az első tétmérkőzését játszotta budaörsi színekben, és azt gondolom, hogy nagyon sok örömet fog még okozni az egyesületünknek.”

A hazai csapat vezetőedzője is pozitívan értékelte a látottakat.

„A mai mérkőzés bizonyította, hogy itthon mindenkire veszélyesek tudunk lenni – így Bachman Péter.A kulcs a harmadik meccs volt, amelyen Szabina döntő szett kilencre kapott ki. Azon leszünk, hogy vasárnap erre a teljesítményre még rátegyünk egy lapáttal, ugyanis a metzi csapatnál szeretnénk az egymás elleni összevetésben jobbak lenni.”

A Budaörs még ezen a héten lejátssza a második csoportmérkőzését is a BL-ben, vasárnap a Metz vendége lesz. A három csapatból az első kettő jut a negyeddöntőbe, míg a csoportharmadik az Európa-kupában folytatja.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
C-CSOPORT
SH-ITB BUDAÖRSI 2I SC–KTS ENEA SIARKA TARNOBRZEG (lengyel) 1:3
Pergel Szandra–Elizabeta Samara 3:2 (–6, 8, 8, –10, 4)
Fazekas Mária–Han Ying 0:3 (–2, –5, –3)
Surján Szabina–Wu Jue 2:3 (9, –5, –8, 9, –9)
Pergel–Han 0:3 (–7, –4, –4)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Tarnobrzeg (lengyel)–Metz (francia) 3:0

Go to top