2019-ecseki-balint

Szerdán négy mérkőzést játszottak a mieink, és mindet elvesztették, így a German Open főtáblás küzdelmei magyar játékosok nélkül kezdődnek meg.

Majoros Bence kedden a férfi egyes selejtezőjének 2. fordulójában 4:1-re nyert egy 15 éves japán titán ellen, a következő találkozóján viszont már egy igazi nagyágyú, Quadri Aruna várt rá. Ő a legmagasabban jegyzett afrikai asztaliteniszező (19. a világranglistán), és Majorosnak ezúttal csak annyira telt az erejéből, hogy három szettben megszorította.

Női egyesben Bálint Bernadettért szoríthattunk, akinek keddi ellenfele (a kanadai Zhang Mo) nem állt ki ellene. Szerdán már muszáj volt játszania, Olga Vorobjova (181.) várt rá, aki az előző meccsén 4:1-re verte meg a kellemetlen borítással operáló Amelie Solját. A „normális" stílusban játszó Bálint egy fokkal jobban megizzasztotta, két szettet nyert ellen, de az orosz győzelme igazából nem forgott veszélyben.

Jobban bízhattunk benne, hogy vegyes párosban lesz magyar a főtáblán, erre a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettősnek volt jobb esélye. Ők a múlt heti svéd WT-viadalon az elődöntőig jutottak, és a világbajnoki címvédő Hszü Hszin, Liu Si-ven duó ellen is helytálltak. Brémából győzelem nélkül távoznak, ugyanis a selejtező első fordulójában döntő szettben kikaptak a fehérorosz Pavel Platonovtól és Nagyezsda Bogdanovától.

Ecseki Nándor és Bálint Bernadett kettőse azzal a Tiago Apolónia, Shao Jieni párossal találkozott, amelyet Szudiék egy hete Stockholmban legyőztek, nekik viszont most nem sikerült ez a bravúr.

2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, GERMAN OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Majoros Bence–Aruna (nigériai) 0:4 (–8, –9, –4, –11)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Bálint Bernadett–Vorobjova (orosz) 2:4 (–6, –9, 9, –6, 10, –5)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ecseki Nándor, Bálint Bernadett–Apolónia, Shao (portugál) 1:3 (–3, –6, 7, –5)
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Platonov, Bogdanova (fehérorosz) 2:3 (–16, 8, –7, 8, –5)

Go to top