2019-szudi-adam-pergel-szandra-stockholm

A Szudi Ádám, Ecseki Nándor és a Szudi, Pergel Szandra páros is elődöntőbe jutott a stockholmi World Tour-viadalon, sőt a még nagyobb bravúrtól sem volt messze.

A vegyes párosok negyeddöntőjében Szudi és Pergel a szlovák Ljubomír Pistejjel és Barbora Balázovával csapott össze. Kétszer is ők kerültek szettelőnybe, és bár a szlovákok kiküzdötték a döntő játszmát, a sorminta nem szakadt meg, az utolsó szett volt ráadásul a legsimább (11:3).

Nem sokkal később Szudi Ecseki Ádámmal játszott hasonló meccset a férfi párosok negyeddöntőjében. Azzal a különbséggel, hogy a hongkongi Ho Kwan Kit, Lam Siu Hang ellen 1:2-ről kellett fordítaniuk, de megoldották.

A legjobb négy között mindkét duónkra kínai klasszisok vártak, vegyes párosban éppenséggel az áprilisban Budapesten világbajnoki címet szerző Hszü Hszin és Liu Si-ven. A mieink azonban ellenük is megnyerték az első játszmát, és a második bezsebeléséhez is közel voltak, de azt végül elvesztették 12:10-re. Ez fordulópontot jelentett, a következő két szettben ugyanis már egyértelműen jobbak voltak Liu Si-venék.

Férfi párosunk még nagyszerűbb kezdést mutatott be Liang Csing-kun és Lin Kao-jüan ellen, hiszen 2:0-s szettelőnyre tett szert. Egy játszma hiányzott tehát Ecsekiéknek a döntőhöz, ám a két kínai feljebb kapcsolt, és három 11:7-es szettel behúzta a meccset.

A két elődöntős helyezés mindenesetre már önmagában dicséretes eredmény az erős mezőnyt felvonultató svédországi versenyen, a kínai sztárok nem létező bajszának megráncigálása pedig még nagyobb önbizalommal töltheti el a játékosainkat.

2019 ITTF WORLD TOUR, SWEDISH OPEN
FÉRFI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Ho Kwan Kit, Lam Siu Hang (hongkongi) 3:2 (9, –7, –12, 6, 8)
ELŐDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai) 2:3 (9, 7, –7, –7, –7)

VEGYES PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Szudi, Pergel Szandra–Pistej, Balázová (szlovák) 3:2 (9, –8, 7, –9, 3)
ELŐDÖNTŐ
Szudi, Pergel Szandra–Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai) 1:3 (8, –10, –6, –6)

Go to top