2019-madarasz-dora-stockholm

A nyitó nap után egyesben csak Szudi Ádám van versenyben a mieink közül a stockholmi World Tour-viadalon.

A férfi egyes selejtezőjében a magyar csapatból Lakatos Tamás kapta a legnehezebb ellenfelet Kirill Gerasszimenko személyében, aki érvényesítette is a papírformát. Több reményünk lehetett Ecseki Nándor továbbjutásában, ám sima vereséget szenvedett a világranglista 164. helyén álló svéd Elias Ranefurtól. Szudinak szintén egy hazai játékos jutott kezdésként, igaz, jóval gyengébb, és élt is a lehetőséggel. A selejtező harmadik, azaz utolsó előtti fordulójában a kínai Csao Ce-hao vár rá, akit karrierje legjobbjaként a 61. helyen jegyeznek a világranglistán.

Női játékosaink már a selejtező első fordulójában megkezdték szereplésüket, vegyes sikerrel. Hartbrich Leonie simának tűnő (valójában szoros) mérkőzésen maradt alul Hana Matelovával szemben, míg Pergel Szandra csak az első játszmában tudta megnehezíteni a dél-koreai Li Un Hje dolgát. Póta Georgina és Madarász Dóra egyaránt svéd játékost győzött le, a második meccsükön viszont 4:1-es, illetve 4:0-s vereséget szenvedtek a dél-koreai Jang He Untól, illetve az indiai Manika Batrától.

A férfi párosok selejtezőjében Lakatos Tamás az olasz Leonardo Muttival megnyerték az első meccsüket, a főtáblára jutásért az angol Tom Jarvisszel és Liam Pitchforddal küzdenek meg szerdán. Az Ecseki, Szudi kettős kiemeltként a főtáblán kezd.

Női párosban a Madarász, Pergel duó épphogy nem lett kiemelt, de a selejtezőben elég lenne egy mérkőzést megnyernie a főtáblára jutáshoz. Ugyanez igaz a vegyes párosoknál Szudira és Pergelre, míg az Ecseki, Madarász kettősnek két kört kell sikerrel vennie a kvalifikáció során.

Matilda Ekholm a jövő évi olimpia miatt januárig honfitársával párosozik, így Póta ezen a versenyen csak egyéniben indult.

2019 ITTF WORLD TOUR, SWEDISH OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Ecseki Nándor–Ranefur (svéd) 0:4 (–4, –6, –8, –10)
Szudi Ádám–Hjort (svéd) 4:1 (6, –7, 8, 3, 4)
Lakatos Tamás–Gerasszimenko (kazah) 1:4 (–6, –6, 9, –4, –5)

FÉRFI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Lakatos, Mutti (magyar, olasz)–L. Devos, R. Devos (belga) 3:2 (8, –8, –8, 2, 10)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Hartbrich Leonie–Matelová (cseh) 1:4 (8, –11, –8, –12, –10)
Póta Georgina–Baasan (svéd) 4:1 (–9, 8, 9, 9, 8)
Madarász Dóra–Kjellson (svéd) 4:2 (–12, 5, 7, 6, –6, 3)
Pergel Szandra–Li Un Hje (dél-koreai) 0:4 (–13, –7, –8, –3)
2. FORDULÓ
Póta–Jang He Un (dél-koreai) 1:4 (–10, –9, –8, 11, –6)
Madarász–Batra (indiai) 0:4 (–12, –5, –7, –6)

Go to top