2019-berecki-csonka

A 9-es kategóriában szereplő férficsapatunk harmadikként végzett a helsingborgi para-asztalitenisz Európa-bajnokságon, amelyen így a magyar küldöttség minden színű éremből szerzett legalább egyet.

A Berecki Dezső, Csonka András, Zborai Gyula összetételű csapat csoportmásodikként jutott az egyenes kieséses szakaszba, ahol a negyeddöntőben 2:0-ra nyert a németek ellen.

A szombati, svédek elleni elődöntőben is Berecki és Csonka játszotta a páros mérkőzést, de ezúttal nem tudták előnyhöz juttatni a mieinket, Emil Andersson és Daniel Gustafsson 3:0-ra győzött. Csonkára várt a feladat, hogy az első egyéni meccsen egyenlítsen, de ez nem ígérkezett könnyűnek, hiszen ő amúgy a 8-as kategóriába van besorolva, míg a svéd a kisebb sérültséget jelentő 9-es kategóriába, amelyben a mostani Eb-n egyéniben bronzérmet szerzett. Csonka a hendikep ellenére remekül tartotta magát, kétszer is egyenlített szetthátrányból, de a döntő játszmát Gustafsson nyerte meg, így a hazaiak jutott a döntőbe.

Ezzel a magyar küldöttség számára véget ért a svédországi Európa-bajnokság, mégpedig igen eredményesen, hiszen a férficsapat bronzérme előtt egyéniben Szvitacs Alexa Európa-bajnok lett, míg Major Endre és Pálos Péter ezüstérmet szerzett.

PARA-ASZTALITENISZ, EURÓPA-BAJNOKSÁG, HELSINGBORG
CSAPATVERSENY
FÉRFIAK, 9-ES KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Svédország 0:2
Berecki Dezső, Csonka András–Andersson, Gustafsson 0:3 (–7, –10, –9)
Csonka–Gustafsson 2:3 (–11, 11, –10, 5, –6)

Go to top