2019-demeter-lehel

A hibátlan mérleggel végző PTE-PEAC Kalo-Méh mellett a svájci TTC Neuhausen jutott tovább a férfi Európa-kupa selejtezőjének pécsi csoportjából.

A PEAC–Vincios mérkőzést mindkét csapat felszabadultan várhatta, hiszen az már szombaton eldőlt, hogy a pécsiek továbbjutnak, a spanyolok pedig csoportutolsóként végeznek. Nem történt meglepetés, sima hazai győzelemnek örülhetett a Lauber Dezső Sportcsarnok közönsége, szettet sem vesztettek a PEAC játékosai.

„Fizikailag hál’ istennek nem éreztük magunkat hátrányban a másik három csapattal szemben, a nagyobb rutin viszont egyértelműen mellettünk szólt – mondta Demeter Lehel azzal kapcsolatban, hogy a csoportban ők alkották a rangidős csapatot, míg ellenfeleik többsége a tízes, illetve húszas éveit tapossa. – E mellett összeszokottak is vagyunk, hiszen Gáborral együtt nőttem fel, Pető Zsolttal öt évet húztam le Ausztriában, Ádámmal pedig nagyon sokáig voltunk válogatottbeli csapattársak. Mindannyian nagyon ismerjük és segítjük is egymást.”

Szily Györgynek a szekszárdi női csapat vezetőedzőjeként BL-mérkőzéseken is volt alkalma a kispadon ülni, ezúttal nem volt oka az idegeskedésre.

„Az alap célkitűzésünket, a csoportból való továbbjutást teljesítettük, várjuk az egyenes kieséses szakaszt – mondta a PEAC új vezetőedzője. – Szeretnénk még legalább egy kört menni, de ez sorsolásfüggő is, gyenge csapat már nem marad a mezőnyben. Az Európa-kupa nehézségét az adja, hogy itt nagyon sok olyan játékos található, aki közvetlenül a válogatott alapemberek után következik, de mivel nem látjuk őket nemzetközi versenyeken, a neveik első pillanatban sokszor semmit sem mondanak, pedig közben elég erős szintet képviselnek. Azt gondolom egyébként, hogy a Pécs is ilyen csapat.”

Maradt azért izgalom vasárnapra, ugyanis a másik továbbjutó helyről a Tiege és a Neuhausen összecsapása döntött. Sokáig a jobbnak tűnő belga csapat állt nyerésre, 2:0-ra vezetett már, ám a szintén rendkívül fiatal csapattal felálló svájciak a következő három meccset megnyerve fordítani tudtak, így ők jutottak tovább a házigazda PEAC mellett.

EURÓPA-KUPA, SELEJTEZŐ, FÉRFIAK
CSOPORTKÖR, C-CSOPORT
3. FORDULÓ
PTE-PEAC Kalo-Méh–A.D. Vincios (spanyol) 3:0

Pető Zsolt–Barreriro 3:0
Demeter Lehel–Nunez 3:0
Gerold Gábor–González 3:0

TTC Neuhausen (svájci)–CTT Tiege (belga) 3:2

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
1. FORDULÓ
PTE-PEAC Kalo-Méh–TTC Neuhausen (svájci) 3:1
Pető–Schärrer 3:0
Gerold–Pelz 3:0
Lindner–Hardmeier 1:3
Pető–Pelz 3:0

A.D. Vincios (spanyol)–CTT Tiege (belga) 0:3

2. FORDULÓ
PTE-PEAC Kalo-Méh–CTT Tiege (belga) 3:0
Demeter–Comeliau 3:2
Pető–Junius 3:0
Gerold–LeJeune 3:1

TTC Neuhausen (svájci)–A.D. Vincios (spanyol) 3:1

Go to top