Péntek délután mindkét magyar csapat játékosai hazai környezetben állnak asztalhoz a női Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Az első körben mind a Postás SE, mind a Szekszárd AC együttese idegenbeli vereséget szenvedett: a fővárosiak Németországban, a Tolna megyeiek Lengyelországban kaptak ki. A javításra péntek délután kínálkozik leherőség, bár a lecke a legkevésbé sem egyszerű.

A Postás 16 órától a Metz garnitúráját fogadja; azt a csapatot, amely tavaly felülmúlta – mások mellett – a későbbi győztes East-side Berlingárdáját is.

A rivális kerete: Fu Yu (a világranglistán 18.), Wu Jia-duo (30.), Schreiner Yun Li, Laura Gasnier (166), vagyis három kínai származású klasszis és egy francia válogatott játékos érkezik Budapestre A magyar bajnoki címvédő a következő játékosokkal készül a találkozóra: Li Jiao (19.), Ambrus Krisztina (153.), Kertai Rita (206.), Braun Éva (213.), Nagyváradi Mercédesz (290.). Az első fordulóban a franciák is alulmaradtak vetélytársukkal, a linzi garnitúrával szemben.

A másik magyar résztvevő, az évadban jelentősen megerősödött Szekszárd délután 6-tól az osztrák SVNÖ Ströck csapatával mérkőzik a Keselyűsi úti csarnokban.

Az ellenfél a Bilenko, Ekhol, Madarász Dóra, Tamolwan kerettel készül a meccsre (legjobbja, Dodean-Monteiro sérült), míg a tolnai főszereplők a Li Fen, Lovas Petra, Szvitacs Alexa, Tóth Kata négyesből kerülnek ki. Az esélyek kiegyenlítettek, vagyis igazi asztatenisz-csemege várható. A találkozót a következő linken élőben követhetik az érdekődők: http://sportoscsatorna.hu/asztalitenisz-elo-musor

A BL két négyes csoportjából az első két-két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadikak a második számú európai klubtornán, az ETTU Kupában folytatják a legjobb nyolc között.

Az első foduló eredményei. A-csoport: Spar Zamek Tarnobrzeg (lengyel)–Szekszárd AC 3-1, Fenerbahce (török))–SVNÖ Ströck (osztrák) 3-0. B-csoport: TTC Berlin Eastside (német)–Postás SE 3-0, Linz AG Froschberg (osztrák))–Metz TT (francia) 3-0.

Go to top