2019-csapat-eb-pergel-szandra

A magyar női válogatott Fehéroroszország legjobbjait is legyőzte 3:0-ra, ezzel a csoportját megnyerve bejutott a nantes-i csapat Európa-bajnokság negyeddöntőjébe.

Miután a belgák 3:1-re megverték a fehéroroszokat, mi pedig 3:0-ra a belgákat, a fehéroroszok ellen már egy mérkőzés megnyerése is a csoportelsőségünket jelentette. Ez villámgyorsan meglett, Póta Georginának mindössze negyedórára volt szüksége a Kaciarina Baravok elleni sikerhez.

Madarász Dóra már jobban megszenvedett Daria Trigolosszal, de komoly veszély nem fenyegette a győzelmét. A leginkább Pergel Szandrának kellett küzdenie a makulátlan mérlegünk megőrzéséért, hiszen kétszettes hátrányba került Nadezsda Bogdanova ellen, de fokozatosan javuló játékkal meg tudta fordítani az összecsapást.

Női csapatunk tehát két 3:0-s diadallal teljesítette a csoportkört. A pénteki negyeddöntőben az 5. csoportot megnyerő ukránok lesznek Pótáék ellenfelei – akiket a júniusi Európai Játékok negyeddöntőjében 3:0-ra legyőztek –, továbbjutás esetén pedig a német–portugál párharc győztese következne az elődöntőben.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, NANTES
NŐK, 3. CSOPORT
Magyarország–
Fehéroroszország 3:0
Póta Georgina–Kaciarina Baravok 3:0 (1, 7, 5)
Madarász Dóra–Daria Trigolosz 3:1 (5, –8, 8, 5)
Pergel Szandra–Nadezsda Bogdanova 3:2 (–2, –11, 7, 9, 8)
A csoport korábbi eredményei
Magyarország–Belgium 3:0
Belgium–Fehéroroszország 3:1

A NEGYEDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT
Románia–Franciaország
Lengyelország–Hollandia
Magyarország–Ukrajna
Portugália–Németország

Go to top