2019-ecseki-szudi-csehorszag

Ecseki Nándor és Szudi Ádám legyőzte világbajnoki bronzérmes ellenfelét, ezzel bejutott a férfi párosok negyeddöntőjébe a World Tour csehországi állomásán.

Csütörtökön három magyar érdekeltségű mérkőzést rendeztek a puritán olomouci csarnokban, először Pergel Szandra és Szudi Ádám állt asztalhoz a vegyes párosok nyolcaddöntőjében. Két japán felmenőkkel rendelkező brazil játékost, Gustavo Tsuboit és Bruna Takahashit sorsolták melléjük, akik ellen 2:0-ra vezettek a szetteket tekintve, ám végül a dél-amerikaiak örülhettek.

Szudinak nem volt sok ideje keseregni, mivel két órával később Ecseki Nándor oldalán a férfi párosok versenyében kellett helytállnia. A visszavágás reménye is fűthette őket, ugyanis az idei budapesti világbajnokság nyolcaddöntőjében Tiago Apolónia és Joao Monteiro búcsúztatta őket. A vb-bronzérmes portugálok most is jobban álltak három szett után, ám a mieink viszonylag könnyen fordítani tudtak, ezzel értékes skalpot gyűjtöttek be. A legjobb nyolc között a belga Martin Allegro és Florent Lambiet lesz az ellenfelük.

Majoros Bencének abban a megtiszteltetésben volt része, hogy a szerb veterán kiválósággal, Alekszandar Karakaseviccsel indulhatott párosban. Alkalmi duójuk a tajvani Liao Cseng-ting, Lun Jün-csü kettőst nem tudta megszorítani, a legszorosabb szett 11:8 lett oda.

2019 ITTF WORLD TOUR, CZECH OPEN
FÉRFI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Apolónia, Monteiro (portugál) 3:2 (–5, 9, –7, 4, 5)
Majoros Bence, Alekszandar Karakasevics (magyar, szerb)–Liao, Lin (tajvani) 0:3 (–6, –6, –8)

VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Szudi, Pergel Szandra–Tsuboi, Takahashi (brazil) 2:3 (6, 12, –8, –4, –6)

Go to top