2019-lakatos-tamas-olomouc

Lakatos Tamás egy lépésre volt attól, hogy egyesben főtáblára kerüljön a csehországi Olomoucban zajló World Tour-versenyen.

Férfi egyesben csak Lakatos maradt versenyben a mieink közül a nyitó nap után. Két keddi sikerét követően szerdán ott folytatta, ahol abbahagyta, és 4:1-es győzelemmel lépett túl a spanyol Carlos Machadón. A 32-es főtáblára jutáshoz azonban még egy negyedik mérkőzést is meg kellett volna nyernie, mégpedig a kínai Ma Tö ellen, akitől Majoros Bence kedden kikapott.

A világranglista 143. helyén álló 25 éves Ma védekező stílusa Lakatosnak sem ízlett, egy szettet tudott csak elcsípni a magyar fiú.

A nőknél Bálint Bernadettért szoríthattunk, de neki még nagyobb bravúrra lett volna szüksége, ugyanis Yu Mengyu várt rá. A csapatban 2010-ben világbajnokságot nyerő szingapúri kiválóság a múlt heti bulgáriai WT-versenyen Nagyváradi Mercédeszt 4:0-ra győzte le, és sajnos most is ilyen eredmény született.

Ez azt jelenti, hogy a mieink közül már csak a Szudi Ádám, Ecseki Nándor és a Szudi, Pergel Szandra kettős van versenyben, valamint Majoros Bence, aki a szerb Alekszandar Karakaseviccsel indul férfi párosban.

2019 ITTF WORLD TOUR, CZECH OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Lakatos Tamás–Machado (spanyol) 4:1 (6, 6, –6, 10, 9)
4. FORDULÓ
Lakatos–Ma Tö (kínai) 1:4 (–7, –6, –9, 9, –2)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Bálint Bernadett–Yu Mengyu (szingapúri) 0:4 (–1, –8, –8, –7)

Go to top