2019-ecseki-szudi-bulgaria

Ecseki Nándor és Szudi Ádám bejutott a férfi párosok negyeddöntőjébe a World Tour-sorozat bulgáriai állomásán, ám betegség miatt nem tudtak kiállni a következő mérkőzésükre. A többi számban szintén búcsúztak a mieink.

Legalább öt mérkőzés várt volna a magyar játékosokra csütörtökön Panagyuristében, ebből végül három lett. Madarász Dóra ugyanis még Indiában – ahova tartalékjátékosként hívták meg a helyi szuperligába – összeszedett valamilyen gyomorfertőzést, ami miatt a főtáblás küzdelmek első napján nem tudott asztalhoz állni a bolgár versenyen. Ennek következtében a Pergel Szandrával és az Ecseki Nándorral alkotott női, illetve vegyes párosa is visszalépett a nyolcaddöntőtől.

Pergelnek így maradt a vegyes páros, de csak egy mérkőzés erejéig, Szudival ugyanis döntő szettben kikaptak egy dél-koreai duótól. Szudi férfi párosban már sikeresebb volt, Ecsekivel csak egy szettet engedtek fehérorosz ellenfeleiknek, így készülhetnek az iráni Alamijan testvérek elleni negyeddöntőre.

Póta Georgina egyesben kiemelt volt, ám a selejtezőből épp egy kínait kapott ellenfélül. A védő Vu Jang tíz éve junior-vb-t nyert egyesben, öt éve még a 4. helyen jegyezték a felnőtt-világranglistán, és még ma is nagyon kellemetlen a stílusa. Pótának sem ízlett, 4:1 lett oda, így már csak az Ecseki, Szudi párosért szoríthattunk.

Azaz csak szoríthattunk volna, azonban a lázt és általános gyengeséget okozó vírusos megbetegedést Ecseki is elkapta, így a fiúk nem tudtak kiállni a negyeddöntőre.

2019 ITTF WORLD TOUR ASAREL BULGARIA OPEN
FÉRFI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Hanyin, Platonov (fehérorosz) 3:1 (8, 7, –5, 3)

NŐI EGYES, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Póta Georgina–Vu Jang (kínai) 1:4 (–8, –4, 4, –8, –5)

VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Szudi, Pergel Szandra–Cso De Szong, Sin Ju Bin (dél-koreai) 2:3 (8, –10 , 8, –7, –6)

Go to top