2019-szudi-pergel-vb

A Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős négy szettben legyőzte a 2017-es világbajnok Josimura Maharu, Isikava Kaszumi duót, ezzel bejutott a vegyes párosok negyeddöntőjébe a dél-koreai World Tour-versenyen.

A többi versenyszámban egy győzelmet sem arattak a magyar játékosok a Puszanban zajló viadalon, és benne volt a pakliban, hogy az utolsó mentsvárnak számító vegyes párosban is azonnal búcsúznak. Szudiék ellenfele ugyanis a 2017-ben világbajnokságot nyerő, 2015-ben és 2019-ben vb-ezüstöt szerző Josimura és Isikava volt, akiktől mellesleg az idei budapesti világbajnokság nyolcaddöntőjében kikaptak. Most csak az első szettet nyerték meg a japánok, a következő háromban a magyar kettős volt a jobb.

„Nagyon örülünk neki, hogy le tudtuk győzni őket – idézi az ITTF honlapja Pergel Szandrát.Játszottunk már ellenük a világbajnokságon is, mégpedig egy szoros meccset, tudtuk tehát, hogy van esélyünk, és keményen küzdve, kis szerencsével nyerhetünk.”

„Nagyszerű mérkőzést játszottunk. Az volt a tervünk, hogy megtörjük a ritmusukat, és ez sikerült. Sokan szurkoltak nekünk, szeretnénk a következő versenyeken is így folytatni” – tette hozzá Szudi Ádám.

A pénteki negyeddöntőben a hongkongi Ho Kwan Kit és Lee Ho Ching lesz a mieink ellenfele.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR, SHINHAN KOREA OPEN
VEGYES PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Josimura, Isikava (japán) 3:1 (–6, 11, 7, 9)

Go to top