2019-madarasz-pergel-minszk

A magyar női válogatott 3:2-re kikapott a lengyelektől a bronzmérkőzésen, így a negyedik helyen végzett a minszki Európai Játékokon.

Két rendkívül csalódott válogatott állt ki a szombati bronzmérkőzésre, ugyanis a lengyelek és a mieink is két pontra voltak a fináléba jutástól. Ők a németektől kaptak ki minimális különbséggel az elődöntőben, mi a románoktól.

A biztos pont a magyar csapatban ezen a tornán Madarász Dóra és Pergel Szandra párosa volt, amely újra megmutatta, hogy nemcsak jól játszik, hanem a kiélezett szituációkban is megőrzi a hidegvérét. A szintén jó játékerőt képviselő és összeszokott Natalia Bajor, Natalia Partyka kettőst fordulatos meccsen győzték le a mieink döntő szett 11:9-re.

Póta Georgina női egyesben a svéd Linda Bergströmtől elszenvedett 4:0-s vereséggel búcsúzott, most pedig egy még jobb védővel, az Európa-bajnoki címvédő Li Qiannal találkozott. A 32 éves, kínai születésű kiválóság ellen már jobban ment neki a játék, közel volt hozzá, hogy kiharcolja a döntő szettet, de időjátékban végül alulmaradt a negyedik játszmában.

Tragédiáról szó sem volt, hiszen joggal bízhattunk benne, hogy a Minszkben parádés formát mutató Madarász legyőzi Partykát. Az ötszörös paralimpiai bajnok lengyel 2:1-re vezetett három játszma után, de Madarász 11:1-es szettel kiharcolta a döntő felvonást. Abban hárompontos hátrányból 7:5-re fordított, ezután azonban több labdát is hosszúra ütött tenyeressel, amivel újra Partyka került előnybe, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Pótának ezek után muszáj volt megvernie Bajort, ami sikerült neki, még ha nem is könnyen. Négy mérkőzés után tehát 2:2-re álltak a felek, ám az utolsó parti a papírforma alapján a lengyelek sikerét ígérte. Pergelnek bravúrra lett volna szüksége Li Qian ellen, küzdött is becsülettel – a második szettet ötpontos hátrányból nyerte meg –, de 3:1-re végül a kínai győzött, így a lengyelek szerezték meg a bronzérmet.

EURÓPAI JÁTÉKOK, MINSZK
CSAPATVERSENY, NŐK
BRONZMÉRKŐZÉS
Magyarország–Lengyelország 2:3
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Bajor, Partyka 3:2 (8, –5, 3, –5, 9)
Póta Georgina–Li Qian 1:3 (–5, 3, –8, –11)
Madarász–Partyka 2:3 (–11, 4, –8, 1, –8)
Póta–Bajor 3:1 (8, –9, 8, 5)
Pergel–Li Qian 1:3 (–3, 10, –1, –9)

Go to top