2019-vb-madarasz-dora

A magyar női válogatott 3:0-ra nyert Ukrajna ellen a Minszkben zajló Európai Játékokon a negyeddöntőben, így pénteken már éremért játszhat.

Harmadik kiemeltként a mieink csak a negyeddöntőben kapcsolódtak be a küzdelmekbe, az ukránok a nyolcaddöntőben 3:1-re győzték le Luxemburg legjobbjait.

Madarász Dóra a többi versenyszámban nem indult, így ő most mutatkozott be a minszki seregszemlén. Pergel Szandrával elvesztették a páros mérkőzés első játszmáját Tetyana Bilenko és Hanna Haponova ellen, utána viszont könnyedén fordítottak.

Következett Póta Georgina és Marharita Peszocka összecsapása, amelyen kiélezettebb csatára lehetett számítani abból kiindulva, hogy másfél hónapja az otoceci torna döntőjében hét szetten át nyúzták egymást, és a döntő felvonást 15:13-ra nyerte meg a magyar játékos. Ezúttal is nüanszok döntöttek – csak az első szett nem kétpontos különbséggel dőlt el –, és ezúttal is Póta javára.

Madarász parádésan kezdte a Haponova elleni találkozóját (11:1), és bár az ukrán védő ezután fokozatosan belelendült, nem tudta elkerülni a 3:0-s vereséget.

„Ma játszottam itt először, ideges voltam – idézi az ETTU honlapja Madarász Dórát. – A párosban aratott győzelem jót tett az önbizalmamnak, az egyéni mérkőzésemen pedig már könnyebb helyzetben voltam, mert kettő nullra vezettünk. Nehéz Gaponova ellen játszani. A világbajnokságon kikaptam tőle, de sokat tanultam abból a meccsből. Ezúttal nem siettem, nagyobb erőt tettem az első pörgetéseimbe. Sikerült ehhez alkalmazkodnia, de akkor már késő volt számára.”

A magyar csapat az elődöntőben a románokkal méri össze erejét, a kiírás szerint péntek déltől. Az érem még nem biztos, mivel a vesztesnek játszani kell a harmadik helyért. A másik ágon a németek és a lengyelek küzdenek meg a fináléért.

EURÓPAI JÁTÉKOK, MINSZK
CSAPATVERSENY, NŐK
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Ukrajna 3:0
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Bilenko, Haponova 3:1 (–5, 2, 4, 5)
Póta Georgina–Peszocka (ukrán) 3:2 (–6, 9, 10, –9, 9)
Madarász–Haponova 3:0 (1, 6, 10)

Go to top