2019-pota-georgina-hongkong

A vasárnapi versenynap sem kezdődött jól a mieink számára az Európai Játékokon, hiszen kiesett a Szudi Ádám, Pergel Szandra páros, utána viszont Póta Georgina sima győzelemmel mutatkozott be.

A csalódást keltő szombatot (Pergel, Szudi és Ecseki is búcsúzott egyesben) magyar reményekkel teli vasárnap követte, amely felemásra sikerült.

Az éremre is esélyes Szudi, Pergel vegyes párosunk jó sorsolást kapott, hiszen a fehérorosz Pavel Platonov és Nagyezsda Bogdanova ugyan élvezheti a hazai pálya előnyét, ám a mezőny gyengébb kettősei közé tartoznak. A mieink meg elvileg a jobbak közé, ám az utóbbi hetekben nem igazán ment nekik a játék, és most sem tudták kihozni magukból a maximumot, így meglepetésre sima hazai siker született.

Bogdanova nem sokkal később újra asztalhoz lépett, mégpedig Póta Georgina ellenfeleként a női egyes 3. fordulójában. Legjobb női játékosunknak ez volt az első meccse Minszkben, ez azonban nem látszott a teljesítményén, 4:0-s győzelemmel lépett tovább a legjobb 16 közé, ahol a svéd Linda Bergström vár rá.

EURÓPAI JÁTÉKOK, MINSZK
NŐI EGYES
3. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Póta Georgina–Bogdanova (fehérorosz) 4:0 (9, 6, 6, 5)

VEGYES PÁROS
1. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ)
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Platonov, Bogdanova (fehérorosz) 0:3 (–8, –8, –6)

Go to top