2019-tarnobrzeg

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC női csapata a 2019–2020-as idényben is a Bajnokok Ligájában indul a nemzetközi színtéren, és újra egy csoportba került a címvédővel. A PEAC-Pécs a férfi Európa-kupában próbál szerencsét.

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz-szakosztálya 2003-ban vívta ki először a nemzetközi kupákban az indulás jogát, amelyekben attól kezdve évről évre részt vesz, ez a megszakítás nélküli részvételi sorozat nemzetközi vonatkozásban és több sportágat tekintve is ritkaságnak számít.

A 2019–2020-as versenyszezonra hosszas gondolkodás után, vállalva az előre látható és nem látható anyagi nehézségeket nevezett a szakosztály a csapat és a játékosok szakmai érdekeit előtérbe helyezve. Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) összegezte a beérkezett nevezéseket a nemzetközi kupákra, és az SH-ITB Budaörsi 2i SC-t a játékosai világranglista-helyezése, valamint a csapat korábbi években elért nemzetközi eredményei alapján a legrangosabb kupába, a Bajnokok Ligájába sorolta.

Az ETTU elkészítette a sorsolást, a Budaörs a C-csoportba került a lengyel KTS Enea Siarka Tarnobrzeg (a képen) és a francia Metz TT társaságában. A magyar csapat mindkét ellenfelével kétszer mérkőzik meg, egyszer hazai pályán, egyszer pedig idegenben.

Szeptemberben a lengyel csapatot fogadja először Budaörsön, amely a Bajnokok Ligája címvédője, tehát a budaörsi együttes mint az ETTU-kupa aktuális bronzérmese mérheti össze erejét Európa jelenlegi legjobb női asztalitenisz-csapatával. Érdekesség, hogy Fazekas Máriáék tavaly szintén egy csoportba kerültek a BL akkori címvédőjével (Dr. Casl).

A budaörsi egyesület számára a hivatalos sajtóközleménye szerint rendkívül fontos, hogy a nemzetközi versenysport legmagasabb szintjén képviselheti Budaörs városát, a támogatóit és szponzorait, valamint a nemzetközi kupában idén is egyetlen magyar női csapatként indulva a magyar asztaliteniszsportot is.

A hazai és nemzetközi céljaik eléréséhez sikerült egy rendkívül fiatal és tehetséges játékost igazolniuk Surján Szabina személyében. Az idén bajnoki ezüstérmesként és ETTU-kupa-bronzérmesként záró SH-ITB Budaörsi 2i SC tagjai a klubvezetők reményei szerint továbbra is a szakosztálynál maradnak.

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy a budaörsi fiatalok számára kézzel fogható példaképeket nyújtson, ezzel is biztatva őket arra, hogy a rendszeres sportolást válasszák. Továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy a nemzetközi szintű sporteseményeinkre minél több budaörsi ellátogasson, emellett pedig mindent elkövetünk annak érdekében, hogy sportolóink sikereit és a budapesti világbajnokság népszerűségét is felhasználva további támogatókat, szponzorokat nyerjünk meg. A hazai mérkőzések pontos kezdési időpontjai később válnak ismertté – olvasható a budaörsi klub közleményében.

A legrangosabb európai kupasorozatokban a férfiaknál is egy csapat képviseli a magyar színeket. A PEAC-Pécs az ETTU-kupa jogutódjának számító Európa-kupában szerepel. A csoportkörben kezdi meg szereplését, mégpedig házigazdaként. Az idén bajnoki ezüstérmet szerző pécsiek szeptember közepén a C-csoport másik három csapatát, a spanyol A.D.Vinciost, a belga CTT Tiege-t és a svájci TTC Neuhausent látják vendégül. A csoportok első két helyezettje jut a második csoportkörbe.

Go to top