2019-china-open

Lakatos Tamás egy lépésre került a főtáblára jutástól a kínai World Tour-versenyen, de végül nem sikerült neki a bravúr.

A bombaerős mezőnyt felvonultató sencseni torna egyetlen magyar indulója az első mérkőzésén kedden 4:2-re legyőzte a párosban világbajnoki, egyesben Európa-bajnoki döntős Ovidiu Ionescut, szerdán pedig a szintén román színeket képviselő Szőcs Hunor ellen folytatta szereplését. Az első két szett a marosvásárhelyi származású játékosé lett, de Lakatos ezt követően sorozatban négy játszmát nyert meg (az egyiket 17:15-re), ezzel egy lépésre került a 32 fős főtáblától.

Hvang Min Hát kellett volna még legyőznie, akit a májusban kiadott világranglistán karrierje eddigi legjobbjaként a 135. helyen jegyeznek. A 20 éves, balkezes dél-koreai egy szenegáli, egy tajvani és egy dán ellenfélen jutott túl korábban, és sajnos a mi fiunkkal is elbánt. Szoros szetteket játszottak, Lakatosnak az utolsóban játszmalabdája is volt, de végül 4:0 lett oda.

Lakatos a jövő héten – Szudi Ádám, Póta Georgina és Pergel Szandra társaságában – a hongkongi World Tour-viadalon indul.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, CHINA OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Lakatos Tamás–Szőcs Hunor (romániai) 4:2 (–6, –8, 4, 15, 6, 9)
4. FORDULÓ
Lakatos–Hvang Min Ha (dél-koreai) 0:4 (–8, –8, –9, –12)

Go to top