2019-lakatos-ionescu

Lakatos Tamás egy nagy skalp begyűjtésével kezdte meg szereplését a World Tour-sorozat kínai állomásán, Sencsenben.

Kiemelt kategóriás versenyről lévén szó csoportok helyett már a selejtezőben is egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek. A legalacsonyabban rangsorolt játékosoknak négy kört kell sikerrel venniük a 32 fős főtáblára jutáshoz, de az egyetlen magyarként induló Lakatos a többséghez hasonlóan erőnyerő volt az első fordulóban.

A másodikban viszont már asztalhoz kellett lépnie, méghozzá nem is akárki ellen. A világranglista 47. helyén álló Ovidiu Ionescu várt rá, aki tavaly egyesben Európa-bajnoki döntőt játszott, néhány hete pedig a budapesti világbajnokságon lett ezüstérmes férfi párosban. A két játékos az idei budapesti World Tour-versenyen is találkozott egymással, akkor 4:1-re a 29 éves román nyert.

Most is ő kezdett jobban, szoros csatában megnyerte az első szettet, ezután azonban Lakatos került fölénybe, és hat játszmában visszavágott Ionescunak. A mérkőzés itt nézhető meg felvételről (regisztrálni kell hozzá az ITTF honlapján).

A következő körben is egy romániai pingpongos lesz az ellenfele a marosvásárhelyi Szőcs Hunor személyében. Szőcs Bernadett bátyja az orosz Mihail Pajkovot győzte le 4:0-ra az első meccsén.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, CHINA OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Lakatos Tamás–Ovidiu Ionescu (román) 4:2 (–9, 8, 9, –3, 8, 10)

Go to top