2019-georgina-pota-otocec

Póta Georgina nyerte meg női egyesben az ITTF Challenge-sorozat szlovéniai állomását Otocecben.

Póta szombaton még azt nyilatkozta, hogy nem érzi magát topformában, azonban így is bejutott az elődöntőbe. Vasárnap sem lehetett panasz a játékára, de ez önmagában még nem lett volna elég a tornagyőzelemhez, fejben is bírnia kellett a megterhelést.

Mert abból volt bőven, elég csak annyit mondani, hogy az elődöntőt és a döntőt is döntő szettes csatában nyerte meg. A legjobb négy között 2:0-s szettelőnybe került a hongkongi Soo Wai Yam Minnie ellen, hogy aztán 3:2-re már az ázsiai játékos vezessen. Sikerült azonban kiharcolni a hetedik játszmát, amelyben viszonylag simán kerekedett felül.

A fináléban az ukrán Marharita Peszocka ellen rendre szetthátrányba került, a döntő felvonásban viszont ő vezetett végig. Ő jutott először mérkőzéslabdához is, aztán kettőt neki kellett hárítania. Kiélezettebb aligha lehetett volna a trófeáról döntő meccs, 15:13-ra végül Póta diadalmaskodott.

Legjobb női játékosunk harmadszor nyert meg ITTF World Tour-, illetve Challenge-versenyt, korábban mindkétszer (2014, 2016) Belgiumban menetelt a végső sikerig.

SEAMASTER 2019 ITTF CHALLENGE, SLOVENIA OPEN
NŐI EGYES
ELŐDÖNTŐ
Póta Georgina–Soo Wai Yam Minnie (hongkongi) 4:3 (8, 6, –9, –6, –5, 8, 6)
DÖNTŐ
Póta–Peszocka (ukrán) 4:3 (–6, 6, –7, 5, –6, 9, 13)

Go to top