2019-slovenia-open-para

Az egyéni versenyszámokban egy magyar sem jutott a negyeddöntőnél tovább a para-asztaliteniszezők szlovéniai világkupaversenyén.

A Laskóban zajló tornán a paralimpiai kvóta megszerzésének jegyében vetették bele magukat a küzdelembe a magyar játékosok. A szervezők történelminek nevezték a versenyt, hiszen negyvennégy ország közel ötszáz versenyzője indult rajta, és erősségében is kiemelkedő.

Az egyéni versenyek során Bicsák Bettina, Arlóy Zsófia – legyőzve a kínai Li Kuj-jinget – és Pálos Péter játszhatott negyeddöntőt. Bicsáknak és Pálosnak nagyon kevésen múlt az érem...

Bicsák a négy közé jutásért vívott mérkőzésen a kínai Fan Lej ellen jó játékot produkálva 3:2-re maradt alul. Arlóy is kínai versenyzővel szemben veszítette el az elődöntőbe jutásért játszott meccsét.

Pálos azzal, hogy a csoportjában kikapott 3:2-re a dél-koreai Kim Csang Gitől nagyon nehéz ágra került. A nyolcaddöntőben legyőzte a japán Takemori Takesit, de a dobogóért a világranglista-első nagy rivális belga Florian Van Ackerrel került szembe, aki szoros szettbekben 3:0-ra megverte.

Csonka András, Zborai Gyula és Berecki Dezső a nyolcaddöntőig jutott, ukrán, svéd és hongkongi ellenfél állta útjukat.

Sajnos a versenyre kéthetes szerbiai edzőtáborból kissé fáradtan és a szokásosnál később megérkező Major Endre számára nem alakult jól a viadal, mivel az angol Paul Davis elleni vereség után a világbajnok dél-koreai Kim Hjon Uk ellen is alulmaradt.

Pénteken a csapatok küzdelmeivel folytatódik a verseny.

A részletes eredmények itt találhatók.

Go to top