2019-vb-liang-csing-kun

Férfi egyesben folytatódott a csillaghullás a magyarországi világbajnokságon. Fan Csen-tung, Harimoto Tomokazu és a belázasodó Timo Boll sem jutott a legjobb nyolc közé.

A nézők számára remekül (kínai rangadóval) kezdődött a csütörtöki játéknap, Fan Csen-tung számára már kevésbé, ugyanis 4:2-re kikapott honfitársától, Liang Csing-kuntól. Ez pedig azt jelenti, hogy férfi egyesben a második kiemelt (Hszü Hszin) után búcsúzott az első kiemelt is. Hiába keressük a negyeddöntősök között Harimoto Tomokazu nevét is, a 15 éves japán csodagyereket ugyanis hat játszmában megverte a 19 esztendős dél-koreai An Dzse Hjun, aki csak a 157. helyen áll a világranglistán. A negyedik kiemeltként induló Harimoto a veresége után a könnyeit nyelve állta az újságírók rohamát, becsületére legyen mondva, hogy udvariasan válaszolt a rá várakozóknak, akikből volt szép számmal.

Csütörtökre sajnos nemcsak a vb-láz szökött fel, hanem Timo Bollé is, emiatt a közönségkedvenc német nem tudott kiállni a dél-koreai Dzsang Vu Dzsin ellen. Az előző fordulóban Dimitrij Ovtcharovot kiejtő horvát Tomislav Pucar a japán Niva Kokival szemben is helytállt, de csak két nyert szettre telt az erejéből. A kínai Lin Kao-jüan gond nélkül intézte el a dél-koreai Dzsöung Jung Sziket, így készülhet Ma Lung ellen, aki az első szett elbukása után játszi könnyedséggel fordított Hugo Calderano ellen, hiába élvezte a brazil a közönség támogatását.

A dél-koreai Li Szang Szu épp úgy egy játszmát tudott elvenni Mattias Falcktól, mint Szudi Ádám a nyitó fordulóban. A svéd fiú Simon Gauzy ellen folytatja, aki Hszü Hszin legyőzése után a szlovák színeket képviselő, védő stílusban játszó Wang Yang ellen is rendkívül magabiztosan játszott, az első játszmát nullára nyerte.

„Maga a mérkőzés könnyebb volt, mint az előző, pszichésen azonban közel sem – mesélt a lelki háttérről Simon Gauzy.Nagyon feszülten voltam ma reggel, mivel éreztem magamon a nyomást, ami tegnap Hszü Hszinen volt. Próbáltam a lehető legkevesebb pontot engedni neki, nehogy elkapja a fonalat. Holnap fordul a kocka, megint én leszek az esélytelenebb. Mattias Falck nagyszerű játékos, kiváló formában van, a következő hónapot szerintem már top tizes játékosként kezdi. Erős, gyors, kemény, a legutóbbi két összecsapásunkat ő nyerte meg, de igyekszem majd a legjobbamat nyújtani.”

A több magyar játékoshoz hasonlóan a németországi Ochsenhausenben pallérozódó francia kiválóság szeret a magyar fővárosban játszani.

„Imádom Budapestet, az eddigi legjobb eredményemet is itt értem el azzal, hogy döntőt játszottam az Európa-bajnokságon – idézte fel a 2016-os magyarországi Eb-t Gauzy. – A Hungarian Openen is mindig jól megy a játék. Szeretek a városban sétálni, meginni egy italt, enni egy pizzát vagy valamilyen tésztát a folyó mellett. Sok barátom is van itt, szóval szeretem ezt a várost.”

NŐI EGYES: MÁR ELDŐLT

Női egyesben még le sem játszották a negyeddöntő összes mérkőzését, amikor már eldőlt, hogy kínai állhat majd a dobogó tetejére. Ami persze azt jelenti, hogy a többi fokára is, hiszen az elődöntőbe csak kínai játékos jutott be.

A hongkongi Doo Hoi Kem, valamint a japán Kato Miju és Hirano Miu próbálta életben tartani érmes reményeit, de a kínai amazonok elsöpörték őket. Liu Si-ven, Csen Meng és a címvédő Ting Ning összesen négy szettet vesztett. A negyeddöntő utolsó mérkőzésén két kínai páros társ, Vang Man-jü és Szun Jing-sa csapott össze, és előbbi diadalmaskodott hat játszmában.

A MIEINK LEGYŐZŐI JÁTÉK NÉLKÜL AZ ELŐDÖNTŐBEN

Boll délutánra sem jött rendbe, így Patrick Franziskával nem tudott kiállni a férfi párosok negyeddöntőjére. A rájuk kíváncsi nézők mellett Ecseki Nándor és Szudi Ádám is bosszankodhat akár, hiszen ha sikerül a nyolcaddöntőben megverniük Tiago Apolóniát és Joao Monteirót, akkor a portugálok helyett most ők készülnének az elődöntőre.

Amelyben egy román, spanyol egység lesz az ellenfelük, Ovidiu Ionescu és Álvaro Robles ugyanis 4:0-lal átlépett a svéd Mattias Falck, Kristian Karlsson duón.

Az alsó ágról kínai páros jut be a döntőbe, miután a Ma Lung, Vang Csu-csin és a Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan duó sem botlott.

Azt is lehet már tudni, hogy női párosban és vegyes párosban kínai–japán finálét vívnak majd, bár előbbi számban még csak az elődöntő párosítása alakult ki.

VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Liang Csing-kun (kínai)–Fan Csen-tung (kínai) 4:2 (–5, 4, 8, 9, –8, 7)
Niva (japán)–Pucar (horvát) 4:2 (10, 5, –5, 8, –8, 10)
Ma Lung (kínai)–Calderano (brazil) 4:1 (–8, 8, 1, 3, 8)
Lin Kao-jüan (kínai)–Dzsöung Jung Szik (dél-koreai) 4:0 (8, 9, 9, 6)
An Dzse Hjun (dél-koreai)–Harimoto (japán) 4:2 (7, –3, 8, 7, –8, 9)
Dzsang Vu Dzsin (dél-koreai)–Boll (német) 4:0 – játék nélkül
Falck (svéd)–Li Szang Szu (dél-koreai) 4:1 (–11, 8, 8, 5, 6)
Gauzy (francia)–Wang (szlovák) 4:0 (0, 5, 4, 8)

FÉRFI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Apolónia, Monteiro (portugál)–Boll, Franziska (német) 4:0 – játék nélkül
Ionescu, Robles (román, spanyol)–Falck, Karlsson (svéd) 4:0 (5, 7, 11, 9)
Ma Lung, Vang Csu-csin (kínai)–Dzsöng Jung Szik, Li Szang Szu (dél-koreai) 4:2 (–7, 6, 5, –8, 6, 9)
Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai)–Ho Kwan Kit, Wong Chun Ting (hongkongi) 4:0 (9, 12, 7, 3)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Ting Ning (kínai)–Hirano (japán) 4:1 (8, –4, 2, 7, 9)
Liu Si-ven (kínai)–Kato (japán) 4:1 (9, –8, 4, 6, 5)
Vang Man-jü (kínai)–Szun Jing-sa (kínai) 4:2 (9, –10, 19, 6, –9, 8)
Csen Meng (kínai)–Doo Hoi Kem (hongkongi) 4:2 (–9, 7, 7, –8, 10, 4)

NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Hajata, Ito (japán)–Csa Hjo Szim, Kim Nam He (észak-koreai) 4:1 (6, 8, 9, –9, 9)
Hasimoto, Szato (japán)–Cseng Hszien-cü, Liu Hszing-jin (tajvani) 4:0 (9, 2, 8, 2)
Csen Meng, Csu Jü-ling (kínai)–Doo Hoi Kem, Lee Ho Ching (hongkongi) 4:0 (4, 4, 9, 6)
Szun Jing-sa, Vang Man-jü (kínai)–Kim Dzsin Hjang, Kim Szong I (észak-koreai) 4:2 (8, 8, –9, 10, –2, 6)

VEGYES PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai)–Fan Csen-tung, Ting Ning (kínai) 4:0 (5, 8, 11, 14)
Josimura, Isikava (japán)–Franziska, P. Solja (német) 4:1 (9, 6, 6, –5, 6)

Go to top