2019-vb-batorfi-zoltan

A magyar versenyzők a nyolc napig tartó budapesti világbajnokság feléig voltak érdekelve, a búcsújukat követően értékelésre kértük a két szövetségi kapitányt.

„Madarász Dórát venném előre, aki óriási skalpot gyűjtött be Li Jie legyőzésével, és ezzel a legjobb harminckettő közé jutott. A győzelme értékét növeli, hogy három egyes szetthátrányból nyert, nem vesztette el a fejét – dicsérte a női párosban a nyolcaddöntőig jutó Madarászt Bátorfi Zoltán, majd rátért az egyesben győzelem nélkül záró Póta Georginára. – Nagyon sajnálom őt, nehéz sorsolást kapott az első fordulóban. A tajvani lány nagyon jól játszott, az első szettet szoros csatában megnyerte, ami megnyugtatta, Gina pedig talán kicsit összezavarodott. Amikor aztán kicsit felszabadultabban kezdett játszani, egyből három kettő lett, de a három nullás hátrány sok volt. Nagyon sokat készült a világbajnokságra, most nagyon csalódott, de ez sajnos benne van. Talán túl nagy volt rajta a teher, mivel mindenki tőle várta a nagy eredményt.

Pergel Szandi az első fordulóban hozta a kötelezőt a feltörekvő, jó játékerőt képviselő francia Chasselin ellen. Tényleg nagyon jó, meggyőző játékkal nyert négy nullra. Aztán kikapott négy egyre egy top húszas japántól, aki jobb volt nála.

A három fiatallal maximálisan elégedett vagyok. Mindhárman feljutottak a főtáblára, és ott is szépen helytálltak. Hartbrich Leonie szoros meccsen négy kettőre kapott ki a top tizes Cseng I-csingtől, ami tényleg gyönyörű eredmény, és reményre ad okot. Bálint Bernadett nagyon simán jutott fel a főtáblára, mondjuk tőle vártam is, és Fehér Orsi is helytállt.”

Férfi vonalon teljesültek az alapvető elvárások azzal, hogy a felnőttválogatott tagjai sikeresen vették a selejtezőt.

„A fő cél az volt, hogy az idősebb játékosaink feljussanak a főtáblára, és ha lehetséges, akkor ott még menjenek egy-két kört – kezdte értékelését Aranyosi Péter.Ha azt nézem, hogy a srácok milyen mérkőzéseken kaptak ki az első fordulóban, akkor lehet pozitívan értékelni, hiszen a világranglistán jóval előttük álló játékosoktól szenvedtek vereséget, akik sokkal több világbajnoki tapasztalattal is rendelkeznek.”

A férfiak szövetségi kapitánya a két ifjúsági korú vb-indulónkkal, Juhász Patrikkal és András Csabával is elégedett. Mindketten egy-egy győzelmet és vereséget könyveltek el a csoportkörben.

„Jól és bátran játszottak, óriási tapasztalatot gyűjtöttek ebben a miliőben, és ez volt a cél. Ez csak fejlődéshez vezethet” – mondta a fiatalokról Aranyosi Péter.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkárát is elcsíptük, hogy vonjon mérleget a világbajnokság félidejében.

„A csapatok rendkívül elégedettek, a delegáltak állva tapsoltak a közgyűlésen a szervezőbizottságnak, tehát sok tekintetben megvalósítottuk az elképzeléseinket – számolt be örömmel az eddigi pozitív tapasztalatairól Felegyi Gábor.Egy területen még a képzeletünket is túlszárnyalta a világbajnokság, ez pedig a nézőszám. A versenyigazgatóval hosszasan elmélkedtünk azon, hogy egy asztalitenisz-világbajnokság milyen nézőszámokat tud produkálni Magyarországon, és töredelmesen bevallom, egyikünk sem gondolta volna, hogy az első négy napon ilyen hihetetlen számokat tapasztalunk majd. Tegnap és tegnapelőtt is volt olyan időszak, amikor a második számú teremben szinte telt ház volt, az első számúban pedig közben az ötezer fős lelátó kétharmadán ültek nézők. Minden itt dolgozó kollégának, ami az önkéntesekkel együtt mintegy ötszáz főt jelent, köszönöm a munkáját, mindannyian rendkívül profi módon végzik.”

Go to top