2019-vb-aranycsapat

A legendás asztalitenisz-aranycsapat tagjai is játszottak a Liebherr 2019 asztalitenisz-világbajnokságon. Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor a Hungexpón zajló világverseny szurkolói zónájában ragadt ütőt. A trió – több veretes eredményt produkálva – 40 évvel ezelőtt nyert világbajnoki aranyérmet csapatban.

A legendák ellen kedden, előzetes regisztrációt követően bárki ütögethetett. Gergely Gábor a vb sajtócsapatának elmondta, folyamatosan edzésben van.

„Ezt a játékot nem lehet abbahagyni. Rendszeresen asztalhoz állok a mai napig, és edzéseket is tartok, így nem esett nehezemre itt játszani” – fogalmazott a korábbi világklasszis, aki világbajnok társaival együtt a fotósok előtt pózolt a sportnapilap vasárnapi számában a phenjani vb-arany 40 éves évfordulója alkalmából megjelent, korabeli tudósításokat tartalmazó oldallal.

Gergely Gábor elmondta, rendszeresen játszanak bemutató mérkőzéseket is.

„Ezek a meccsek általában jó hangulatúak, és arról szólnak, hogy a játék szépségét megmutassuk. Ilyenkor rendre azt tapasztaljuk, hogy az embereket érdekli ez a sportág, de hát ezt lehet tapasztalni a jelenleg zajló vébén is” – tette hozzá Gergely.

A vb ideje alatt a Fun Zone-ban folyamatosan játszanak az asztalitenisz hazai és nemzetközi sztárjai, illetve más sportágak jeles képviselői.

Kedden a birkózó Lőrincz fivérek, azaz Tamás és Viktor, valamint az Éjjel-Nappal Budapest szereplői is megfordultak a szurkolói zónában. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamás otthonosan mozgott a pingpongasztal előtt. „Kollégiumi éveim alatt beleszerettem ebbe a sportágba, azóta rendszeresen játszom, fantasztikus élmény volt a világbajnok legendákkal játszani” – mondta Lőrincz.

A Liebherr 2019 asztalitenisz-világbajnokság április 28-ig tart a Hungexpón.

Bővebb információk, eredmények és interjúk a vb hivatalos honlapján: http://wttc2019.hu/

Go to top