ecseki-nandor-vb-2019

Egyéniben négy férfi és három női játékosunk jutott a selejtezőből a főtáblára a budapesti világbajnokságon.

Juhász Patrik és András Csaba egyesben nyújtott teljesítményére nem lehetett panasz (ifjúsági korúként egy-egy győzelmet és vereséget könyveltek el vasárnap az első felnőtt-világbajnokságukon), és hétfőn párosban is „nyomot hagytak". A selejtező első fordulójában két jóval magasabban jegyzett svájcit vertek meg az első szett elvesztése után.

„Amikor az egyikünknek nem ment, akkor a másik megcsinálta a poénokat, végig kisegítettük egymást, szóval jó párost alkottunk, pedig mi nem számítunk összeszokott párosnak" – árulta el a győzelem egyik titkát Juhász Patrik.

„Az egyik gyereket ismertük már az ifjúsági korosztályból, a másikat nem. Elég jó párost alkottak, de sikerült megvernünk őket" – mondta András Csaba, akinek az édesapja is a helyszínen szorított.

„Elérte azt a kort, hogy önálló lett, így a bajnoki mérkőzésekre már nem kísérem el, hagyom egyedül érvényesülni, felnőni. Ezen a nagy világversenyen azonban szeretném látni, hogyan játszik és mennyire élvezi a mérkőzéseket" – így az idősebb András Csaba.

A két ifjúsági korú játékosunk egyesben csoportmásodik lett, ezzel kiesett, a válogatott gerincét alkotó négyes viszont gond nélkül nyerte meg a második csoportmeccsét is, így mindannyian a 128-as főtáblán folytathatják.

Majoros Bence a nála három évvel fiatalabb olasz Matteo Muttit, míg Ecseki Nándor a 18 éves malajziai Choong Javent verte meg úgy 4:1-re, hogy az első játszmát 11:9-re elveszítette.

„Az első szett elbukása után kirajzolódott a követendő taktika, amely a következő négy szettben hatékonynak bizonyult – nyilatkozta Majoros Bence, aki speciális eszközzel kezeli deréksérülését. – Tegnap használtam egy szöges ágy nevezetű eszközt, amely stimulálja a becsípődést a hátamban. Ezt a verseny hátralévő részében is használni fogom."

„Semmit sem tudtam róla egy videó kivételével, azt tudtam nézegetni – beszélt ellenfeléről Ecseki Nándor. – Elég biztos fonákja és veszélyes tenyerese volt, azzal ütött is néhány szépet, de emellett sokat hibázott. Ez a meccs döntött a főtáblára jutásról, ezért játszottam kicsit idegesebben az első és a harmadik szettben."

Szudi Ádám és Lakatos Tamás 4:0-ra győzte le venezuelai, illetve mauritiusi ellenfelét, így mindketten szettveszteség nélkül jutottak túl a selejtezőn.

„Láttam néhány korábbi meccsét, így tudtam, hogy a hosszabb labdamenetekben jó. Ezeket próbáltam elkerülni, jól szerváltam, és végig tudtam irányítani a mérkőzést" – foglalta össze a győzelmét Szudi Ádám, akinek szintén a lelátóról szurkoltak a szülei.

„Már tudjuk, hogy mennyi időt kell neki hagyni egy-egy mérkőzés feldolgozására, utána megkeressük egymást és átbeszéljük a dolgokat. Úgy érzem, megnyugvás a számára, hogy ott vagyunk mellette" – mondta Szudi apuka.

Lakatos Tamás furcsa mérkőzésről beszélt: „Sokszor érthetetlen húzások jöttek tőle, fura volt a játékstílusa, de a lényeg, hogy fejben ott voltam és sikerült nyerni."

Bálint Bernadett különösebb nehézségek nélkül tudta le a svájci Celine Reust elleni találkozóját.

„A főtáblára jutás volt a cél, és jó érzés, hogy ezt két négy-nullás mérkőzéssel értem el" – nyilatkozta Bálint Bernadett.

Sokkal inkább megizzadt Hartbrich Leonie, aki háromszor is szetthátrányba került, de döntő játszmában csak legyűrte az iráni Mahsid Astarit.

„A hosszú szemcse kellemetlen, ebben a teremben nem is pattan fel nagyon a labda, nehéz volt megérezni, de a végére sikerült" – számolt be nehézségeiről Hartbrich Leonie.

Az anyukáját jobban megviselte a kiélezett küzdelem.

„Ha ezt edzőteremben játsszák le, akkor szerintem simábban nyert volna Leonie – mondta a korábban szintén válogatott Káhn Szilvia. – Azért ilyen kulisszák között, mindenki őt nézi, drukkolnak neki..., ezzel én versenyzőként nem nagyon tudtam mit kezdeni, valószínű, hogy ezért is szakadt félbe úgy a pályafutásom, szóval nagyon büszke vagyok rá. A meccs után gratuláltam neki, majd azonnal kezdtem mondani, hogy »miért ezt játszottad, miért nem azt, ezt kellett volna, azt kellett volna«. Sajnos én ilyen vagyok. A többiek mondták, hogy egyszerűen csak gratuláljak neki. Nagyon megviselt, mondtam is a többieknek, hogy ez a pingpong egy borzalmas sportág. Az úszó beugrik a vízbe, és hajrá, de ezeket az ingadozásokat az eredményben borzalmas átélni. Aki nem pingpongozott soha, nincs benne a sportágban, nem is tudja, milyen. Nem véletlenül mondják a legtöbb pingpongosra, hogy dilis, mert ezt azért nehéz elviselni."

Fehér Orsolyának és szurkolótáborának „csak" egy hatszettes meccs feszültségét kellett elviselnie. Ő szintén egy nála magasabban rangsorolt játékost vert meg az ausztrál Melissa Tapper személyében.

„Ha a vébé előtt mondja valaki, hogy kettőből kettőt nyerek, nem hittem volna el. Különösen ennek a második győzelmemnek örülök, mert jóval előrébb van a ranglistán ez az ausztrál lány" – nyilatkozta széles mosollyal Fehér Orsolya.

TÓTH KRISZTINA: MINDENKINEK TETSZIK A VB

Tóth Krisztina csak azt sajnálja, hogy játékosként nem szerepelhetett hazai rendezésű világbajnokságon, de örül annak, hogy a külföldiek is nagyon sikeresnek ítélik a budapesti vb-t.

„Már most elképesztő a hangulat, olyan a Hungexpo, mint a pingpong fővárosa – dicsérte a vb helyszínét a hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztina. – Nagyon tetszik mindenkinek, hogy a csarnokok között van egy kiülős rész és lehet lazítani, a Funzone-ban pedig mindenki játszhat. Ami a termet illeti, nagyon kellemes, és nagyon profin lett megcsinálva, ugye, mi játékosok nem nagyon szerettük a nagy csarnokokat, mert sokszor kongott és a gyorsasága is más volt. Itt nagyon jó volt látni, és ezt minden sztárjátékos mondta is nekem, akivel beszéltem, hogy nagyon emberközpontú a terem, és a gyorsasága is pont jó. Az is remek, hogy a palánkok színe zöld, ami jó hatással van a versenyzőkre, Csu Jü-ling is mondta nekem, hogy megnyugtató itt játszani. A külföldiek közül Calderano és Mizutani a kedvenceim, és természetesen nagyon drukkolok a magyar csapat valamennyi játékosának. Azért azt nagyon sajnálom, hogy én játékosként egy hazai világbajnokságon sem szerepelhettem, de e mellett nagyon büszke vagyok, mert úton-útfélen megállítanak és gratulálnak nekem is.

A német válogatott tagjai is teljesen elégedettek a szervezéssel, imádnak itt lenni. És bár még csak a verseny elején járunk, már most elképesztőnek tartják a hangulatot, gratulálnak a magyar rendezéshez."

VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST – A MAGYAROK HÉTFŐI PROGRAMJA
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
23. CSOPORT
Majoros Bence–Mutti (olasz) 4:1 (–9, 4, 6, 4, 7)
28. CSOPORT
Ecseki Nándor–Choong (malajziai) 4:1 (–9, 3, 9, 6, 8)
41. CSOPORT
Lakatos Tamás–Yogarajah (mauritiusi) 4:0 (5, 10, 6, 6)
42. CSOPORT
Szudi Ádám–Correa (venezuelai) 4:0 (4, 3, 5, 6)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
45. CSOPORT
Fehér Orsolya–Tapper (ausztrál) 4:2 (8, 7, –11, 3, –5, 7)
46. CSOPORT
Bálint Bernadett–Reust (svájci) 4:0 (5, 7, 5, 3)
47. CSOPORT
Hartbrich Leonie–Astari (iráni) 4:3 (–9, 9, –7, 6, –6, 8, 7)

FÉRFI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
András Csaba, Juhász Patrik–Posch, Weber (svájci) 3:1 (–5, 8, 9, 5)
2. FORDULÓ
15.15: Lakatos, Majoros–Qureshi, Zahoor (pakisztáni)
15.15: András, Juhász–Haiqal, Leong (malajziai)

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
15.45: Bálint, Nagyváradi Mercédesz–Goi, Wong (szingapúri)

VEGYES PÁROS
1. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
18.00: Ecseki, Madarász Dóra–Fan Csen-tung, Ting Ning (kínai)
18.00: Majoros, Bálint–Karakasevics, Lupuleszku (szerb)
18.00: Szudi, Pergel Szandra–Rasmussen, Christensen (dán)

Később kijelölendő időpontban:
Madarász, Pergel–Avameri, Mischek (észt, osztrák), női páros, 1. forduló
Póta Georgina, Matilda Ekholm–Goi, Wong (szingapúri), női páros, 1. forduló
Ecseki, Szudi–Alto, Cifuentes (argentin), férfi páros, 1. forduló
András, Juhász–Csen Csien-an, Csüang Csi-jüan (tajvani), férfi páros, 1. forduló
Lakatos, Majoros–Morizono, Osima (japán), férfi páros, 1. forduló

Go to top