2019-ovtcharov-zeteny

Dimitrij Ovtcharov a világ egyik legjobbjaként csak később kapcsolódik be a világbajnokság küzdelmeibe, ám már a torna első napján is a figyelem középpontjába került.

A németek korábbi világelsője volt a szurkolói zóna vasárnapi főszereplője. Magyar gyerekek egy csoportja abban a szerencsében részesült, hogy forgózhatott Ovtcharovval, no meg az asztal köré szintén oda álló Jakab Jánossal. Korábbi olimpikonunk viszonylag hamar kiesett a játékból, amelynek döntőjére a német sztárvendég és a BVSC-s Zaccomer Zétény maradt versenyben. Ovtcharov nyert természetesen, de azért engedett néhány pontot ifjú ellenfelének, akinek így még nagyobb élmény lehetett a játék vele.

„Jó móka volt, sokkal több gyerek jelent meg ezen a rendezvényen, mint amire számítottam – mondta a korábbi világelső. – Úgy tűnik, nagy érdeklődés övezi a világbajnokságot. Élveztem a játékot a gyerekekkel és azt, hogy válaszolhattam sok kérdésükre. Fontosnak tartom, hogy a topjátékosok részt vegyenek ilyen eseményeken és találkozzanak a szurkolókkal, főleg a fiatalabbakkal. Mindannyian profitálhatunk abból, ha minél többen kezdenek el asztaliteniszezni.”

Ezután egy olyan ember lépett a karámok közé, aki olyan éremmel is rendelkezik, amilyennel Ovtcharov valószínűleg még igen sikeres karrierje végén sem fog, olimpiai arannyal. A következő ütögető partnere ugyanis Gedó György volt, az 1972-es müncheni játékok papírsúlyú ökölvívóbajnoka. A 70. életévét április 23-án betöltő korábbi pofonosztó a labdát is jól üti, és mint kiderült, a pingpongütőt tollszárfogással forgatja.

gedo-gyorgy
Ovtcharov a 12. kiemelt férfi egyesben (csak ebben a számban indul), a nyolcaddöntőben a japán Niva Kokival, míg a negyeddöntőben az első kiemelt kínai Fan Csen-tunggal futhat össze a papírforma szerint.

„Nem tekintenék még túlságosan előre. Először csak az első fordulóra összpontosítok, aztán a másodikra és így tovább” – hárította el a kérdést Ovtcharov azzal kapcsolatban, hogy kik lehetnek a legnagyobb ellenfelei.

Go to top