2019-vb-dal

Fiatalos lendület, nyári dallamok, pozitív erő és sokoldalúság. Ez jellemzi leginkább a LIEBHERR 2019 ITTF asztalitenisz-világbajnokság hivatalos dalát, amely a Friends címet kapta. ▶️ https://youtu.be/1K1bY5vO-d0

A budapesti, 55. egyéni asztalitenisz-vb-vel a szervezőbizottság az élsporton túl a játék sokoldalúságát, összetartó erejét, határokon és kontinenseken átívelő közösségépítő erejét is szeretné hangsúlyozni.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, Nátrán Roland is ezt emelte ki: „Sportágunkat mindenki jól ismeri, hiszen szerencsére az általános iskoláknak vagy nyaralóknak állandó bútorzata a pingpongasztal. Ennek a sportágnak így központi szerepe van barátságok születésében, az aktív szabadidő eltöltésben, olykor pedig ez alapozza meg egy nemzetközi sportolói karrier megvalósulását. Szerettük volna, ha mindez megmutatkozik az asztalitenisz-vb dalában és a hozzá tartozó klipben is. A zene persze mindig szubjektív, de Lotfi Begi és az Irie Maffia garancia a minőségre, és zenéjük a klippel együtt számomra pontosan azt az érzést fogalmazza meg, amit mi a világbajnoksággal – az élsporton túlmutatva – szeretnénk üzenni.”

Megannyi különböző stílust képviselő virtuóz közül nem volt könnyű megtalálni a legmegfelelőbb előadókat, de a választás egy tapasztalt, mégis fiatalos, valamint erőteljes párosra esett.

„Az elmúlt években sok sporttal kapcsolatos eseményhez, programhoz készítettem dalokat vagy akár lemezt is. Ilyen volt a Bon Voyage című album, amely a magyar labdarúgó-válogatott Eb-szereplésére készült, vagy a Kowalsky meg a Vegával közös kézis dalunk. Ebből adódóan nem lepett meg a dolog, de annál jobban örültem a felkérésnek! Mivel egy világversenyről van szó, nagy kihívás volt számomra, hogy a dalt akár külföldön is hallani fogják a vébén szereplő országokban. Külön öröm számomra, hogy a számot az egyik kedvenc hazai zenekarommal készíthettem, nevezetesen az Irie Maffiával, akik hozzák a tőlük megszokott pozitív energiát, amit az általam már jól ismert hangzással keverünk! Nagyon izgalmas lett a végeredmény!” – mondta a mű producere és DJ-je, Lotfi Begi.

Az április 21. és 28. közötti asztalitenisz-világbajnokságot a Hungexpón rendezik meg.

Go to top