cartagena-budaors

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC idegenben is kikapott az UCAM Cartagenától, így a spanyol csapat jutott be a női ETTU-kupa döntőjébe.

Az elődöntős párharc előtt is a Cartagena számított esélyesnek, a 3:2-es magyarországi győzelme után pedig már nagy bravúrra lett volna szükség a budaörsiektől a továbbjutáshoz.

Az ellenfél kínai származású játékosai azonban hallani sem akartak meglepetésről, és előbb Liu Hszin Lovas Petrát, majd Maria Xiao Pergel Szandrát győzte le. Utóbbi meccsben volt több, hiszen Pergel közel állt hozzá, hogy újra legyőzze Xiaót, de a spanyol válogatott játékos kétszettes hátrányból fordítani tudott.

Fazekas Mária megtette, amit tudott, döntő játszmában legyőzte a délvidéki születésű Assis de Souza Erdélyi Szilviát. A párharc utolsó mérkőzésén Nagyváradi Mercédesz is lehetőséget kapott, de nem tudta megnehezíteni Liu dolgát.

A spanyol csapat készülhet tehát a döntőre (története során negyedszer), de a csak magyar játékost foglalkoztató Budaörs is büszkén tekinthet vissza az idényben nyújtott nemzetközi szereplésére. Annál is inkább, mert ezzel a bronzzal teljessé vált a csapat éremkollekciója: a Bajnokok Ligája, a magyar bajnokság és a Nemzetközi Klubcsapatok Szuperligája után az ETTU-kupában is sikerült érmet szerezni.

A klub tájékoztatása szerint a budaörsiek szeretnének a következő szezonban is elindulni a nemzetközi kupaporondon, a csapat tagjai, az edzők és a vezetők is mindent el fognak követni ennek érdekében.

NŐI ETTU-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
UCAM Cartagena (spanyol)–SH-ITB Budaörsi 2i SC 3:1
Liu Hszin–Lovas Petra 3:1 (8, 6, –9, 4)
Maria Xiao–Pergel Szandra 3:2 (–7, –9, 4, 6, 8)
Assis de Souza Erdélyi Szilvia–Fazekas Mária 2:3 (–2, 9, –4, 9, –8)
Liu–Nagyváradi Mercédesz 3:0 (5, 4, 4)
Döntőbe jutott: a Cartagena, kettős győzelemmel.

Go to top