budaors-cartagena

Az SH-ITB Budaörsi 2i SC hazai pályán 3:2-re kikapott a spanyol Cartagenától a női ETTU-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Pedig jól kezdődött a találkozó budaörsi szempontból, hiszen az első partin Pergel Szandra döntő szettben legyőzte a kínai származású Maria Xiaót, aki az 56. helyen áll a világranglistán. Végül mégis úgy alakult, hogy a spanyol csapat a kínai játékosainak köszönhetően utazhat haza előnnyel.

A klub ezen a szombaton tartotta meg a Budaörsi Pingpong napját, amatőrversennyel és tombolával színesítve. A cél az volt, hogy minél többen maradjanak az esti ETTU-kupa-mérkőzésre, és ez meglátszott a szép számú nézőközönségen.

A második mérkőzésen Fazekas Mária az első játszmát hozta Liu Hszin ellen, a 22 éves kínai azonban fordítani tudott.

Következett Lovas Petra és a csókai származású Assis de Souza Erdélyi Szilvia összecsapása, amely után megint a Budaörs volt előnyben.

A hátralévő két meccsen viszont összesen egy szett jutott a mieinknek, Liu Pergelt, míg Xiao Fazekast győzte le simán, így a szettaránya sem túl biztató a Budaörsnek.

„Az egyikük kínai szofttal játszik, a másik meg nem. Ez óriási különbség, hiszen mi itt, Európában nem nagyon játszunk ilyen borítás ellen, és akivel először játszottam, ő picivel gyengébb is” – válaszolta Pergel Szandra arra a kérdésre, hogy mi volt a különbség a két kínai játékos között.

A budaörsiek klubelnöke a vereség ellenére is csak jót tudott mondani a játékosairól, és még nem tett le a továbbjutásról.

„Úgy gondolom, hogy erőn felül játszottunk, nagyon büszke vagyok a csapatra – nyilatkozta Somlyó Gergely.Nekünk óriási bravúr, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, óriási élmény, hogy egy nemzetközi kupában érmet szereztünk a városnak, a szponzorainknak és a magyar asztalitenisznek. Hab lett volna a tortán, ha ezt a csapatot hazai pályán meg tudjuk verni. Ezek után megpróbáljuk megverni őket idegenben.”

A spanyolországi visszavágót március 24-én rendezik.

NŐI ETTU-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Budaörs–Cartagena (spanyol) 2:3
Pergel Szandra–Maria Xiao 3:2 (–8, 10, 9, –5, 6)
Fazekas Mária–Liu Hszin 1:3 (9, –7, –9, –3)
Lovas Petra–Assis de Souza Erdélyi Szilvia 3:1 (8, –7, 9, 6)
Pergel–Liu 0:3 (–6, –8, –3)
Fazekas–Xiao 1:3 (–6, –2, 5, –3)

Go to top