1-szabo-tunde

Fantasztikus élményeket tartogat a magyar sportrajongók számára a 2019-es év. Idén ugyanis négy olimpiai sportágban is rendez világbajnokságot Magyarország. Az áprilisi Liebherr asztalitenisz-vb lesz az első idei nagy világverseny itthon. A Hungexpón megrendezendő világbajnoksággal kapcsolatban Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára elmondta, ez lesz a legnagyobb magyarországi asztalitenisz-verseny, és bízik abban, hogy emlékezetes lesz.

„Az asztaliteniszen kívül lesz még három magyarországi olimpiai kvalifikációs világbajnokság. Láthatjuk a kajak-kenu, az öttusa és a vívás legjobbjait Budapesten, illetve Szegeden. Az asztaliteniszezők lesznek az elsők, akik elhozzák sportáguk világklasszisait Magyarországra. Úgy gondolom, hogy egy olyan sportágban, mint az asztalitenisz, ahol elég nagy az ázsiai jelenlét, egy évvel a tokiói olimpia előtt hatalmas lesz az érdeklődés” – mondta az államtitkár, aki hangsúlyozta: az elmúlt években elért sportdiplomáciai sikerek, valamint a magyar sport eredményessége mind-mind kellett ahhoz, hogy 2019-ben Magyarország egy ilyen világverseny-sorozatot magáénak tudhasson.

„Biztonságos ország vagyunk, a nemzetközi szövetségek döntéshozói pedig szeretik biztonságban tudni a világversenyeiket, és ezen túl minden feltétel adott a kitűnő rendezéshez. Biztos vagyok abban, hogy az asztalitenisz-világbajnokságon is színvonalas versenyeket láthat a közönség” – nyilatkozta a vb hivatalos honlapjának Dr. Szabó Tünde.

A Liebherr asztalitenisz-vb április 21-én kezdődik és 28-ig tart. A szervezőbizottság információi szerint 155 ország 800 versenyzője indul Budapesten.

Fotó: mob.hu

Go to top