aranyosi-peter-szovetsegi-kapitany

A magyar válogatott szövetségi kapitányai nyilvánosságra hozták a budapesti világbajnokságon induló játékosaink névsorát.

Rendezőként Magyarország hat-hat játékost nevezhet egyéniben az április 21. és 28. között sorra kerülő világbajnokságon. A papírforma szerint a legtovább Póta Georgina juthat, aki a legjobb 32 között lesz kiemelve. Madarász Dóra és Pergel Szandra 32 közé jutása már gyönyörű eredmény lenne Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány szerint, míg a fiatalabb korosztályt képviselő Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya számára a tapasztalatszerzés lesz a fő cél, természetesen nem lemondva a főtáblára jutásról.

A svéd Matilda Ekholmmal induló Póta párosban remélhetőleg a legjobb nyolc között lesz kiemelve, de ez még a katari World Tour-verseny eredményeinek a függvénye. A negyeddöntőbe jutás mindenesetre hatalmas siker lenne. A Madarász, Pergel duó két éve a nyolcaddöntőig jutott a vb-n, erre most sem panaszkodhatnánk. A Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz kettősnek a minél több győzelem és tapasztalat megszerzése lehet az elsődleges cél.

A férfiaknál a felnőttválogatott gerincét adó Majoros Bence, Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor négyes mellett az ifjúsági korú Juhász Patrik és András Csaba méretheti meg magát a Hungexpo pavilonjaiban. Aranyosi Péter a két évvel ezelőtti eredménnyel elégedett lenne, akkor Lakatos két kört ment a főtáblán. A két fiataltól azt várja a szövetségi kapitány, hogy ne kapjanak ki gyengébbtől, a jobbakat pedig szorítsák meg minél jobban.

Párosban a legösszeszokottabb Ecseki, Szudi egységtől várható a legjobb szereplés, Aranyosi Péter szerint akár a negyeddöntőig is eljuthatnak.

A Szudi, Pergel vegyes páros a világranglistán a 17. helyen áll, de remélhetőleg a vb-ig még elérőbb lép, és így a 16 között emelik ki. Bátorfi Zoltán a nyolcaddöntőbe jutással már elégedett lenne, és persze ne feledkezzünk meg a másik két vegyes párosunkról sem.

Az most is minden versenyszámra elmondható, hogy a sorsolástól nagyon sok függ.

A MAGYAR VB-KERET
Férfi egyéni: Majoros Bence, Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, András Csaba, Juhász Patrik
Férfi páros: Ecseki Nándor, Szudi Ádám; Majoros Bence, Lakatos Tamás; Juhász Patrik, András Csaba
Női egyéni: Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya
Női páros: Póta Georgina, Matilda Ekholm; Madarász Dóra, Pergel Szandra; Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz
Vegyes páros: Szudi Ádám, Pergel Szandra; Ecseki Nándor, Madarász Dóra; Majoros Bence, Bálint Bernadett

Go to top