1-madarasz-pergel-lisszabon

Három magyar páros is éremmel térhet haza az ITTF Challenge Plus lisszaboni állomásáról!

Ecseki Nándor és Madarász Dóra már pénteken bejutott a vegyes párosok elődöntőjébe, ahol Lin Kao-jüan és Liu Si-ven kettőse várt rájuk. A kínai klasszisok a negyeddöntőben a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettőst búcsúztatták 3:0-val, most viszont jobban meg kellett izzadniuk. A két magyar ugyanis teljesen egyenrangú ellenfelük volt, remek mérkőzést játszottak. A vége 3:1 lett oda, ám könnyen alakulhatott volna fordítva is, hiszen a harmadik szettet 8:5-ös, a negyediket 10:9-es előnyről veszítették el a mieink.

Ezzel még korántsem értek véget lisszaboni feladataik, hiszen női, illetve férfi párosban is talpon voltak még. A negyeddöntőben a Madarász, Pergel és az Ecseki, Szudi duó is egy hazai egységet vert meg, és ezzel újabb magyar érmek váltak biztossá!

Az esti elődöntőben a fiúk 9:7-es hátrányból elvitték az első szettet Togami Sunszuke és Uda Jukija orra elől, a folytatásban azonban a japánok akarata érvényesült, így ők készülhetnek a vasárnapi fináléra.

Madarászék a legjobb négy között a román Daniela Monteiro Dodean, Elizabeta Samara kettőssel találkoztak, amely két japán duót kiejtve jutott el eddig. A mieinkkel azonban nem bírtak, a döntő szettes ütközet utolsó felvonását 13:11-re nyerte meg Madarász és Pergel. A döntőben jöhet a kínai Fan Sze-csi és Jang Huj-csing.

Póta Georgina párosban ezúttal nem indult, egyesben viszont ő jutott a legmesszebb a magyarok közül. Pénteken egy tajvani és egy japán lány legyőzésével jutott be a legjobb 16 közé, ahol egy másik tajvanin, Huang Hszinen is átlépett, méghozzá 4:0-val. A negyeddöntőben Hajata Hina volt az ellenfele, aki az előző körben 4:2-re megverte az első kiemelt Liu Si-vent. A 18 éves bal kezes japán Póta ellen is lehengerlő játékot mutatott be, és sima győzelemmel biztosította helyét az elődöntőben.

SEAMASTER 2019 ITTF CHALLENGE PLUS, PORTUGAL OPEN
FÉRFI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Carvalho, Geraldo (portugál) 3:0 (6, 10, 9)
ELŐDÖNTŐ
Ecseki, Szudi–Togami, Uda (japán) 1:3 (9, –8, –8, –6)

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Póta Georgina–Huang Hszin (tajvani) 4:0 (7, 7, 12, 9)
NEGYEDDÖNTŐ
Póta–Hajata (japán) 0:4 (–6, –2, –2, –2)

NŐI PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Oliveira, Shao (portugál) 3:1 (–7, 6, 7, 7)
ELŐDÖNTŐ
Madarász, Pergel–Monteiro Dodean, Samara (román) 3:2 (–3, 4, 6, –13, 11)

VEGYES PÁROS
ELŐDÖNTŐ
Ecseki, Madarász–Lin Kao-jüan, Liu Si-ven (kínai) 1:3 (–3, 7, –8, –11)

Go to top