1-ecseki-madarasz-lisszabon

Ecseki Nándor és Madarász Dóra elődöntőbe jutott a vegyes párosok között az ITTF Challenge Plus lisszaboni állomásán.

Úgy tűnik, vegyes párosban lehet a legtöbb keresnivalónk az idei nemzetközi versenyszezonban. A budapesti World Tour-versenyen csak a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős indult ebben a számban, ám az összes „verhető” ellenfelét legyőzve meg sem állt a döntőig.

Akkor a negyeddöntőben találkoztak a francia Tristan Flore, Laura Gasnier duóval, amelynek most az első fordulóban, azaz a legjobb 16 között látták el a baját. Lisszabonban viszont már a negyeddöntőben összekerültek a topfavorit kínai párral (Lin Kao-jüan, Liu-Si-ven), és a papírformát ezúttal sem sikerült borítaniuk, bár most sokkal szorosabb szetteket játszottak, mint a BOK-csarnokbeli fináléban Hszü Hszin és Liu Si-ven ellen.

Így is vannak azonban magyar érmeseink ezen a tornán is ebben a műfajban, mivel Ecseki Nándor és Madarász Dóra élt a lehetőséggel és búcsúztatta mindkét eddigi (európai) ellenfelét. Előbb a holland Laurens Tromer, Britt Eerland párost, majd a német Kilian Ort, Yuan Wan kettőst. Az elődöntőben a Szudiékat kiejtő kínaiakkal találkoznak.

Győzelmeik értékét növeli, hogy mindkettejüknek két sima egyéni fiaskó után kellett összeszednie magát. Ecsekinek sem termett sok babér Hszü Haj-tung ellen, ám Madarász kifejezetten demoralizáló vereséget szenvedett az U15-ös világranglistát vezető, szintén kínai Kuaj Mantól, négy szettben összesen kilenc pontot nyert.

A selejtezőből a főtáblára jutó Majoros Bence az első szett megnyerése után összeesett a thaiföldi thaiföldi Supanut Wisutmaythangkoon ellen, ám Póta Georginának köszönhetően egyesben is van még kiért szorítanunk. Legjobb női játékosunk az első fordulóban egy tajvani játékost vert meg, majd a japán Szoma Jumenót, aki korábban Pergel Szandrát búcsúztatta. Póta a nyolcaddöntőben a tajvani Huang Hszin ellen lép asztalhoz.

Az egynemű párosoknál az első kiemelt Ecseki, Szudi kettős, valamint a Madarász, Pergel egység is 3:1-es sikerrel lépett a negyeddöntőbe.

SEAMASTER 2019 ITTF CHALLENGE PLUS, PORTUGAL OPEN
FÉRFI EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Majoros Bence–Wisutmaythangkoon (thaiföldi) 1:4 (12, –4, –3, –6, –5)
Ecseki Nándor–Hszü Haj-tung (kínai) 0:4 (–4, –8, –8, –5)

FÉRFI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki, Szudi Ádám–Pletea, Sipos (román) 3:1 (6, 6, –4, 7)

NŐI EGYES
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Pergel Szandra–Szoma (japán) 1:4 (4, –6, –3, –9, –4)
Póta Georgina–Lin Csia-hszüan (tajvani) 4:2 (–9, 6, 6, –9, 8, 5)
Madarász Dóra–Kuaj Man (kínai) 0:4 (–3, –3, –1, –2)
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Póta–Szoma (japán) 4:0 (4, 9, 8, 7)

NŐI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Madarász, Pergel–Loeuillette, Yuan (francia) 3:1 (5, 8, –4, 9)

VEGYES PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Szudi, Pergel–Flore, Gasnier (francia) 3:1 (–2, 5, 10, 8)
Ecseki, Madarász–Tromer, Eerland (holland) 3:0 (9, 8, 5)
NEGYEDDÖNTŐ
Szudi, Pergel–Lin Kao-jüan, Liu Si-ven (kínai) 0:3 (–7, –9, –9)
Ecseki, Madarász–Ort, Wan (német) 3:1 (–5, 9, 4, 8)

Go to top