1-lin-kao-juan-budapest

A kínai Lin Kao-jüan úgy nyerte meg a férfi egyes versenyszámot a World Tour-sorozat budapesti állomásán, hogy az elődöntőben és a döntőben szettet sem vesztett két honfitársa ellen.

Vasárnapra már csak kínai játékosok maradtak versenyben, a nap első mérkőzésén, a férfi egyes elődöntőjében megismétlődött a tavalyi döntő. A 18 éves Vang Csu-csin próbált visszavágni Fan Csen-tungnak, aki kedden tölti be 22. életévét. A fordulatos mérkőzésen Fan Csen-tung a döntő szettben 7:2-es, 8:4-es és 9:6-os hátrányban is volt, de 9:9-nél utolérte honfitársát. Hiába, mert a következő két poén Vang Csu-csiné lett, aki két hatalmas üvöltéssel nyugtázta értékes győzelmét.

Az elődöntő másik mérkőzésén is az alacsonyabban rangsorolt és fiatalabb játékos diadalmaskodott két bal kezes összecsapásán. A 23 éves Lin Kao-jüan meglepően simán lépett át a 29 éves Hszü Hszinen, bár a szettek szorosak voltak, valószínűleg nem sokan gondolták volna, hogy 4:0-ra kikap a világranglista 2. helyezettje.

Hogy nem feltétlenül Hszü Hszin játszott teljesen formán kívül, azt a döntő bizonyította, amelyben Lin Kao-jüan újabb erődemonstrációt tartott. Összesen csak kilenc ponttal nyert többet Vang Csu-csinnél, ám így is 4:0 lett a javára. Az első mérkőzéslabdáját egyből értékesítette, méghozzá nem akármilyen poént megnyerve, méltó lezárása volt ez a hétnek.

A 23 éves Lin Kao-jüan a 2017-es linzi győzelme után a második egyéni World Tour-elsőségét könyvelheti el. Mostani sikerének értékét növeli, hogy az elmúlt napokban lejátszott öt mérkőzéséből négyet kínai játékos ellen nyert meg – egyet pedig Vlagyimir Szamszonov ellen.

„Nagyon örülök, hogy az én győzelmemmel ért véget az év első nagy versenye. Ez a jó rajt pozitív jel számomra az év folytatását illetően. Hosszú döntőre készültem, mert mindig szoros meccseket játszunk egymással" – nyilatkozta a győztes.

Vang Csu-csin újabb elvesztett budapesti döntőn van túl, de elég fiatal még ahhoz, hogy egyszer (vagy többször) megnyerje a legfényesebb érmet is hazánkban.

Véget ért tehát az év első World Tour-versenye, ezzel a videóval szeretnénk megköszönni a BOK-csarnokba kilátogató nézőknek a részvételt és a szurkolást.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Vang Csu-csin (kínai)–Fan Csen-tung (kínai) 4:3 (–7, 7, 11, –5, 10, –3, 9)
Lin Kao-jüan (kínai)–Hszü Hszin (kínai) 4:0 (12, 9, 6, 9)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Lin Kao-jüan–Vang Csu-csin 4:0 (11, 10, 8, 9)

Go to top