1-vb-meeting

A budapesti World Tour-verseny alatt és annak helyszínén, a BOK-csarnokban tanácskozott négy olyan sportág hazai vezérkara, amelynek világbajnokságát idén Magyarország rendezi.

A tavalyi év végén az M4 Sport stúdiójában már láthattuk egymás mellett az asztaliteniszezők, a vívók, a kajak-kenusok és az öttusázók hazai szövetségének vezetőit, akik most újra egy asztalhoz ültek.

„Magyarország több sportágban is nagyon jó példát mutatott az utóbbi években világesemények rendezése terén. Ez a négy sportág is szeretne ennek a trendnek megfelelni, hiszen ezek összességében viszik az ország jó hírnevét. Ma már szerte a világban arról beszélnek, hogy Magyarországon a sportot nagyon szeretik, és szerintem azt is látják, hogy mindenki mindent belead, hogy ezek professzionális és nagyon jól megszervezett események legyenek. Erre szövetkeztünk most mi is" – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára.

A kajak-kenusok a vívókkal léptek először kapcsolatba, ez a kör szélesedett ki később.

„Ebben az évben, az olimpia küszöbén lehetnek olyan együttműködések, amelyekkel kölcsönösségi alapon segítjük egymás rendezvényeit. Mi ebben úttörők voltunk, mert a kajak-kenu-szövetséggel együttműködésbe kezdtünk egy közös szervezőbizottság révén. Ebből fogalmazódott meg az a gondolat, hogy időszakonként üljünk le és tekintsük át, miben segíthetünk egymásnak" – beszélt a találkozó hátteréről Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke.

Az együttműködés előnyeit Bretz Gyula, az öttusázók elnöke is igyekezett kicsit jobban megvilágítani: „Sok olyan logisztikai és egyéb feladat van, ami közös egy-egy ilyen rendezvényen, és ebben sokat tudnak segíteni azok a kollégák, akik ugyanazt a feladatot egy évben többször profin megoldják."

Nátrán Roland szerint a későbbiekben is számíthatnak majd egymásra a most összedolgozó szövetségek.

„Sok szolgáltatóval kell együttműködnie mindegyik szövetségnek a világbajnokságok kapcsán – mondta a MOATSZ elnöke. – Ezeket a tárgyalásokat nyilvánvalóan segíti, ha a szövetségek összefognak, és együttesen segítik ezt a munkát. Van erre egyébként természetesen állami hátterük is a szövetségeknek, amit nagy örömmel fogadunk és nagy segítségnek tekintünk. Ez az együttműködés a szövetségek között túlmutat a világbajnokságokon, hiszen nemzetközi versenyek sorozatát rendezi mindegyik szövetség. A vébé óriási esemény mindenki életében, ezért most erre fókuszálunk."

Go to top