1-madarasz-dora-world-tour-2019

Egyesben egy magyar játékos sem nyert főtáblás mérkőzést a World Tour-sorozat budapesti állomásán.

Miután a selejtezőből egy magyar sem verekedte magát főtáblára, ott csak a kiemelt Póta Georgina, Madarász Dóra és Majoros Bence képviselte a hazai színeket.
Elsőként Madarász lépett asztalhoz közülük a csütörtök esti programban, ellenfele a portugál-kínai Yu Fu volt. Utóbbi még 40 évesen is az előkelő 36. helyet foglalja el a világranglistán, így ő számított esélyesnek. Az első három szettet meg is nyerte, még ha mindegyikért meg is kellett dolgoznia, a következő kettőben azonban Madarász volt a jobb. Elkapta a fonalat a magyar játékos, tűzbe hozva ezzel a főlelátót szinte teljesen megtöltő közönséget is. Amelyet aztán Yu Fu sajnos lecsendesített a hatodik szettben, 11:6-ra megnyerve azt.

„Ez pozitív meglepetés volt nekem, mert amikor a legutóbb játszottam vele, nem nagyon volt esélyem – jelezte Madarász Dóra, hogy lát pozitívumot a vereségben. – Most kevesebb alkalommal szervált ki, a labdamenetekben is teljesen ott voltam. Az volt a baj, hogy próbáltam gyorsabb lenni nála, pedig türelmesebb játékkal lehet, hogy még szorosabb meccset játszok vele."

Ekkor a mellettük lévő asztalon már elkezdte a maga meccsét Póta, mégpedig a világranglistán nála csak 16 hellyel hátrébb álló Manika Batra ellen. Az indiai fonákján igen kellemetlen borítás van, és az ütőjét szerva előtt és után még a biztonság kedvéért forgat is... Tudni lehetett, hogy nem lesz könnyű meccs, és nem is lett. Az első játszmát Póta 8:10-ről elcsente, a következő kettőben viszont nem tudott fordítani. Batra 2:1 és 3:2-re is vezetett a szetteket tekintve, de sikerült kiharcolni a döntő felvonást. Ebben 3:0 volt oda, 7:5 ide, majd 8:7 oda. Az első mérkőzéslabdához 9:9 után Póta jutott, ám Batra hárította, majd a következő két poént is megnyerve kiejtette a legnagyobb reménységünket.

„Nagyon fájó meccs volt a számomra – kezdte az értékelést Póta Georgina láthatóan rossz lelki állapotban. – Féltem előtte, hogy hogyan tudom majd visszaadni a szemcséjéről érkező labdákat, mert bár soha nem játszottunk még korábban egymással, láttam, hogy még a világranglista ötödik helyezettjét is megveri. Nagyon kellemetlen tud lenni annak, aki nem érzi ezt a stílust. Azt sajnálom, hogy egy-két könnyebb labda elment, és mivel magas lány, nem lett volna szabad ennyiszer a szélére ütni a labdát a tenyeresére, de ha középre ütöttem neki, az olyan rizikós volt, hogy nem mertem megkockáztatni."

Majoros Bencének Madarászhoz hasonlóan bravúrra lett volna szükség, az orosz Alekszandr Sibajevet ugyanis jelenleg csak a 94. helyen jegyzik, de volt már 21. is a világranglistán. Majorostól láthattunk szép megmozdulásokat, de Sibajevnek a legtöbbször volt válasza a magyar fiú ütéseire, és végül a reméltnél simább mérkőzésen ment tovább.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
NŐI EGYES, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Madarász Dóra–Yu Fu (portugál) 2:4 (–8, –9, –9, 9, 6, –5)
Póta Georgina–Manika Batra (indiai) 3:4 (10, –10, –9, 6, –8, 8, –10)

FÉRFI EGYES, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Majoros Bence–Alekszandr Sibajev (orosz) 0:4 (–8, –8, –3, –7)

Go to top