balint-nagyvaradi-2019-world-tour

A selejtezős magyar párosok közül a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz duó jutott főtáblára a budapesti BOK-csarnokban zajló World Tour-versenyen.

A 2016-ban Budapesten Európa-bajnoki bronzérmet szerző Madarász Dóra, Pergel Szandra páros esélyesként lépett asztalhoz az olasz Colantoni, Piccolin kettős ellen, és annak rendje és módja szerint meg is nyerte az első két játszmát. A gondok ez után kezdődtek, az olaszok előbb szépítettek, majd egyenlítettek. A döntő szettben már annak is örülhettünk, hogy izgalmas lett a vége, ugyanis 10:6 volt oda. Madarászék visszajöttek a szakadék széléről, 10:11-nél is helyén volt a szívük, 12:11-nél pedig már ők voltak egy pontra a győzelemtől. Az esélyt elszalasztották, Colantoniék pedig a hatodik mérkőzéslabdájukat kihasználták.

„Ez a meccs nem a végén ment el, a kettős nullás vezetésünk után kellett volna jobban figyelnünk. Nagyon rosszul ment a játék, könnyű labdákat rontottam el, amelyeket nem lett volna szabad" – mondta önkritikusan Madarász.

„A harmadik szettben még vezettek egy-két ponttal a lányok, aztán az olaszok időkérése után kicsit kihagyott a koncentráció, az ellenfél egyre jobban belejött, mi pedig elbizonytalanodtunk. Nem szabad kihagyni egy pillanatra sem" – mutatott rá a vereség okára Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány.

Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz szintén olaszok ellen kezdett, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ők nyertek döntő szettben.

„Nagyon szoros mérkőzés volt. Az egyik lány antival játszott, ami nagyon kellemetlen volt, szerintem még egyikünk sem találkozott vele korábban" – mondta Nagyváradi, amihez Bálint hozzátette, hogy a következő ellenfelüknél is várható egy antis pingpongos, aki még kellemetlenebb stílusban játszik.

Majoros Bence már megszokottnak mondható párjával, a dán Anders Linddel próbált szerencsét. Egy évvel ezelőtt Budapesten kiejtették a korábbi világbajnok Csen Csien-ant és Csüang Csi-jüant, most viszont az első akadályban elbuktak. Az egyiptomi Jusszef Abdel-Aziz és Halid Asszar ellen nem találták az ellenszert, az elvesztett első szett után még egyenlíteni tudtak, ám ekkor örülhettek utoljára.

„Nekünk kellett volna nyernünk, ugyanis mi voltunk a favoritok, de az élet nem áll meg, tanulópénz volt ez számunkra. Ebben a szezonban minden versenyen szeretnénk együtt indulni párosban, ahol lehet. Mindketten fiatalok vagyunk, sokat teszünk a karrierünkért, jól működünk együtt, tényleg van potenciál a párosunkban" – jelezte Majoros, hogy a vereség nem vette el a kedvüket a közös folytatástól.

A Bálint, Nagyváradi kettős is folytatja, ráadásul ők már csütörtökön, hiszen megnyerték a második selejtezős meccsüket is, ezzel főtáblára jutottak! Ahogy arra számítottak, tényleg volt egy újabb antis ellenfelük, az indiai Manika Batra, Archana Kamath kettős előbbi tagja, aki ráadásul az 51. helyen áll az egyéni világranglistán, tehát kifejezetten jó játékosról van szó. Próbált is többet vállalni, mint fiatalabb és gyengébb társa, ám sok hibával játszott, a mieink pedig sallangmentesen asztaliteniszeztek. Kétszettes előnybe kerültek, majd kisebb hullámvölgybe, aminek az lett az eredménye, hogy az indiaiak két 11:5-ös játszmával egyenlítettek. A döntő felvonásra aztán összekapták magukat Bálinték, 5:1-es előnnyel fordultak, és 11:3-mal behúzták a meccset.

„Ez volt a nehezebb meccs, de fejben mi is jobban összeszedtük magunkat, ráadásul szerencsésen jött ki, hogy az előző mérkőzésünkön is volt egy antis ellenfelünk, és ott megéreztük erre a találkozóra" – nyilatkozta Bálint az újabb győzelmük után.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
NŐI PÁROS SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Chiara Colantoni, Giorgia Piccolin (olasz) 2:3 (8, 9, –8, –8, –12)
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Jamila Laurenti, Debora Vivarelli (olasz) 3:2 (–3, 7, 13, –9, 6)
NŐI PÁROS SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Manika Batra, Archana Kamath (indiai) 3:2 (6, 5, –5, –5, 3)

FÉRFI PÁROS SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán)–Jusszef Abdel-Aziz, Halid Asszar (egyiptomi) 1:3 (–7, 7, –5, –9)

Go to top