1-pergel-jeger

Pergel Szandra két győzelem után a főtábla kapujában esett ki egyesben a budapesti World Tour-versenyen, míg Nagyváradi Mercédesz a selejtező második köréig jutott.

A női egyes selejtezőjében két magyar maradt talpon az első napot követően, Pergel Szandra egy görög játékos elleni 4:1-es sikerrel tudta le nyitó fellépését. A második körben a horvát Mateja Jeger próbálta útját állni, de ő is csak egy szettet tudott tőle elcsenni.

„Játszottam már vele többször, ismertem a játékát – mondta Pergel a horvát ellenfeléről. – Négy szettet egymás után megnyerni nagyon nehéz bárki ellen, és ez a horvát játékos azért jó játékos.”

Nagyváradi Mercédesz első ellenfele, a svájci Rachel Moret nem állt ki kedden, így a Budaörs játékosa szerdán mutatkozott be az idei budapesti World Tour-versenyen. Nem volt tehát játékban, ráadásul Marharita Peszocka személyében az egyik legjobb európai játékos várt rá. Az ukrán egyéniben kétszeres Eb-ezüstérmes (2009, 2018) és egyszeres Eb-bronzérmes (2011), az első három szettben ennek megfelelően játszott, összesen kilenc pontot veszítve. Nagyváradi a negyedik játszmára érte el az üzemi hőfokot, és egy meccslabda hárítása után két szettlabdához is jutott. Tovább azonban nem, Peszocka viszont a második meccslabdáját már kihasználta, így ő jutott tovább.

„Az volt a célom, hogy jó poénokat játsszak vele. Ez az elején nagyon nem sikerült, a végén talán már kezdtem megérezni a játékát, az utolsó szettet sajnálom" – értékelt Nagyváradi.

Pergelnek a főtáblára jutáshoz még egy mérkőzést kellett volna nyernie, mégpedig Petrissa Solja ellen. A 2017-es világbajnokságon 4:1-re legyőzte a német kiválóságot, a legutóbbi összecsapásukat azonban a tavaly novemberi osztrák WT-versenyen Solja nyerte meg 4:1-re. Most sajnos ennyire sem tudta megszorítani őt Pergel, az első két szettet talán jobb is elfelejteni. A másik két játszma már szorosabban alakult, de nem volt kérdés, ki jut tovább a két bal kezes közül.

Ezzel eldőlt, hogy egyesben egy magyar sem csatlakozott a selejtezőből a főtáblán kezdőkhöz, azaz Póta Georginához, Madarász Dórához és Majoros Bencéhez.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
NŐI EGYES SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Pergel Szandra–Mateja Jeger (horvát) 4:1(8, 7, 10, –7, 3)
Nagyváradi Mercédesz–Marharita Peszocka (ukrán) 0:4 (–1, –3, –5, –12)
NŐI EGYES SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Pergel Szandra–Petrissa Solja (német) 0:4 (–3, –1, –8, –8)

Go to top