1-pergel-szandra-world-tour-2019

A nyitó napon bemutatkozó nyolc magyar női játékosból kettő jutott tovább egyesben a selejtező első fordulójából a budapesti BOK-csarnokban zajló World Tour-versenyen.

Az igazat megvallva a papírforma alapján sokkal több továbbjutóra nem is számíthattunk. Fehér Orsolya a spanyol-kínai Zhang Xuantól, Bálint Bernadett pedig a tavaly női párosban Eb-aranyat nyerő német Nina Mittelhamtól kapott ki 4:0-ra. Hartbrich Leonie-nak több sansza volt, két szettet elcsent Patkar Madhurikától, de az indiai győzelme összességében nem forgott veszélyben.

Imre Leilának a világranglista 95. helyén álló, ezzel a második legjobb amerikainak számító Zhang Lily jutott, akivel két szorosabb szettet játszott, az egyiket meg is nyerte.

„Próbáltam kihozni magamból a maximumot. Sajnos elhúzott az elején, mentem utána, de most ennyi sikerült" – értékelt Imre.

Játékosaink közül Ambrus Krisztinát kerülte el leginkább a szerencse a sorsoláskor, hiszen a kínai Csang Zsujt kapta. Az ázsiai az első két szettben nem hagyott kétséget a felől, ki a jobb, a másik két játszmában viszont szettlabdáig jutott Ambrus, kár, hogy nem élt velük.

Az asztalnál kivívott egyetlen keddi magyar győzelem a hölgyeknél Pergel Szandrához fűződik, aki egy görög védőt múlt felül öt szettben. Továbbjutott Nagyváradi Mercédesz is, de neki meg sem kellett izzadnia, miután a svájci Rachel Moret betegség miatt nem állt ki ellene.

Harasztovich Fanni a jóval tapasztaltabb Barbora Balázová dolgát próbálta minél jobban megnehezíteni, ez két játszmában sikerült neki, de azokat is a szlovák nyerte meg.

„Nyilván hiányzott a rutin, nagyon sok szervafogadást és könnyű labdát rontottam" – sorolta a vereség okait Harasztovich.

Szerdán a selejtező második fordulójában így Pergel és Nagyváradi folytathatja a mieink közül, míg Póta Georgina és Madarász Dóra kiemeltként a főtáblán kapcsolódik be a küzdelmekbe.

SEAMASTER 2019 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
NŐI EGYES SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Fehér Orsolya–Zhang Xuan (spanyol) 0:4 (–9, –5, –9, –4)
Bálint Bernadett–Nina Mittelham (német) 0:4 (–8, –6, –7, –9)
Hartbrich Leonie–Madhurika Patkar (indiai) 2:4 (–6, –8, 7, –11, 8, –6)
Pergel Szandra–Aikaterini Toliu (görög) 4:1 (5, –10, 8, 5, 5)
Ambrus Krisztina–Csang Zsuj (kínai) 0:4 (–7, –5, –10, –11)
Imre Leila–Zhang Lily (amerikai) 1:4 (–3, –12, –3, 7, –2)
Nagyváradi Mercédesz–Rachel Moret (svájci) – Nagyváradi játék nélkül továbbjutott
Harasztovich Fanni–Barbora Balázová (szlovák) 0:4 (–11.,–5, –10, –7)

Go to top